Deilig bakst til sommeravslutningen

Sommerferie skal ønskes velkommen med avslutninger på både skole, jobb og barnehager. Hva skal du ha med deg?
Skriv ut

Juni måned er full av avslutninger. Det skal tas farvel med klasserom, ukeplaner, tidsfrister, korps, fotballaget, barnehagen, adgangskort og møtekaffe. Noen ganger må det tys til en pose sjokolade eller en pakke kjeks, men det er jo mye mye bedre og hyggeligere med hjemmebakt. Hva man skal ta med? Noe alle liker, og noe som ikke er for komplisert.

 

Sommeravslutninger er veldig hyggelige, og særlig når man vet at med slike markeringer er det ferie og fridager i vente. Og da er det ekstra hyggelig å kunne ta med seg noe godt til sine kollegaer, skolekamerater og venner. Det skal være enkelt å lage og frakte, og ikke minst fristende og godt. 

 

9 tips til smakfull bakst til sommeravslutningen:

1. Søte muffins med brunost

grove muffins med brunostGrove muffins med brunost er kjempegode med ost innbakt i i en deig med havregryn, sammalt hvete og yoghurt. De blir fort en favoritt på skoleavslutningen med en saftig konsistens og søt smak. 

 

>>Lag grove muffins med brunost på under 1 time!

 

2. Luftige kanelboller

Kanelboller

Kanelboller, skillingsboller eller kanelsnurrer er deilige søte hveteboller med krydret fyll av kanel, smør og sukker. Perfekt på enhver avslutning!

 

>>Se hvordan du baker kanelboller.

3. Himmelsk sjokoladekake med kaffeglasur og nøtter

sjokoladekake

En saftig og søt sjokoladekake med kaffeglasur som alle klarer å bake! Det blir garantert ikke tørr kake med denne oppskriften. Den lages i langpanne som gjør det enkelt å frakte med seg.

 

>> Overrask kollegaer og venner med verdens beste sjokoladekake

 

4. Pestosnurrer fylt med ost og soltørkede tomater

oppskrift på Pestosnurrer

Det er ikke bare kaker på sommeravslutningene, man må også ha litt skikkelig mat. Grove pestosnurrer av sammalt hvete fylt med soltørkede tomater, pesto og revet ost smaker godt og metter.

 

>> Ta med god, grov småbakst.

 

5. Store amerikanske cookies – barnas favoritt

Sjokoladekjeks som nesten smelter i munn! Disse vil alle barna elske. Prøv også med nøtter eller tørket frukt.

 

>> Se hvor enkelt du lager cookies til barna.

 

6. Saftig krydderkake i langpanne

oppskrift på Rosin- og krydderkake

Dette er en holdbar langpannekake med kanel, allehånde, rosiner og kefir. Langpannekake er så kjekt når det skal bakes til mange. Server med eller uten sjokoladeglasur på toppen.

 

>> Fremgangsmåten på krydderkake.

 

7. Grove horn med ost og skinke

Disse passer ypperlig på avslutningen til idrettslaget! Grove horn med ost og skinke har fyllet inni seg, og er enkelt både å frakte og spise. Du lager dem av sammalt hvete, og drysser sesamfrø på toppen.

 

>> Fyll en stor boks med fylte horn til avslutningen.

 

8. Gulrotkake med ostekrem

Gulrotkake

På en liten time har du rørt sammen denne godbiten. Gulrotkake liker både store og små, og er som regel alltid å se på kakebordet til sommeravslutningen. Kaken kan fint lages et par dager i forkant uten å bli tørr. 

 

>> Bak gulrotkake til skoleavslutningen. 

 

9. Skolebrød hører med til skoleavslutningen

oppskrift på Skolebrød

Den søte, fine hvetebollen med vaniljekrem, melisglasur og kokos på toppen – som vi alle elsker. Skolebrød er en verdig avslutning på et flittig skole eller jobb år. Bli med og feir skolebrødets dag fredag 16. juni.

 

>> Sjekk ut oppskriften på skolebrød.

 

Du finner også flere alternativer på våre kakesider og under småbakst.

Les eller skriv kommentarer