Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Havreboller med vaniljekrem

Havreboller med vaniljekrem er grovere boller med havregryn som passer ypperlig som turmat. Fyll vaniljekremen i midten før steking.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. 
    Om du er glad i rosiner som vi så tilsett ca 4 dl rosiner når deigen er nesten ferdig eltet.
  • Dekk bakebollen med plast eller et håndkle, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord, og del den i 24 like store deler. Trill runde boller. Trykk dem litt flate, legg en liten klatt vaniljekrem på og brett sammen til en liten pakke. Pass på å lukke skjøten godt. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
  • Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 5–10 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
35 stemmer