Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Havreboller med vaniljekrem

Havreboller med vaniljekrem er grovere boller med havregryn og kardemomme som passer ypperlig som turmat. Fyll vaniljekremen i midten før steking.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et håndkle, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller. Trykk dem litt flate, legg en liten klatt vaniljekrem på og brett sammen til en liten pakke. Pass på å lukke skjøten godt. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Dekk bollen med plast og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 20-30 minutter.
  • Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i 5–10 min. Avkjøl på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer