Havreboller med vaniljekrem
Havreboller med vaniljekrem er grovere boller med havregryn og kardemomme som passer ypperlig som turmat. Fyll vaniljekremen i midten før steking.
Ingredienser
6 dl melk
150 g smør
1 pk gjær
800 g hvetemel
200 g lettkokte havregryn
1 ½ dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 pk ferdig vaniljekrem til fyll
egg til pensling
havregryn til pynt
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
Om du er glad i rosiner som vi så tilsett ca 4 dl rosiner når deigen er nesten ferdig eltet.
- Dekk bakebollen med plast eller et håndkle, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
- Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller. Trykk dem litt flate, legg en liten klatt vaniljekrem på og brett sammen til en liten pakke. Pass på å lukke skjøten godt. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Dekk bollen med plast og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 20-30 minutter.
- Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.
- Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i 5–10 min. Avkjøl på rist.
Glad i boller? >> Se vår samleside om boller her.