Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpanne
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpanne

Rosin- og krydderkake

Rosin- og krydderkake er en saftig og holdbar langpannekake med kanel, allehånde og kefir og sjokoladeglasur på toppen. Passer fint i bursdag og når du skal bake til mange.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha rosiner, 3 ss brunt sukker og vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke ett minutt. Avkjøl blandingen i kjøleskap.
  • Pisk smør sammen med og 460 gram brunt sukker til det er lett og luftigt.
  • Tilsett ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
  • Bytt på å vende inn en blanding av hvetemel, bakepulver og krydder sammen med kefir.
  • Vend til slutt inn rosinblandingen.
  • Hell røren i en stor langpanne.
  • Stek kaken ved 180°C i ca. 40-50 min. Avkjøl på rist.
  • Smelt sjokolade til glasur og fordel over kaken når den er lunken.

Sjekk gjerne også ut vår oppskrift på klassisk krydderkake – eller hent inspirasjon fra vår store oversikt over med oppskrifter på langpannekake.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
3 stemmer