Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 horn
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 horn

Grove horn med ost og skinke

Grove horn med ost og skinke har fyllet inni seg, og passer derfor godt i matpakken og som turmat. Du lager dem av sammalt hvete, og drysser sesamfrø på toppen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Grove horn er både dekorative og flotte å se på, og nydelige på smak. Dessuten er de veldig lettvinte som turmat eller matpakkemat, ettersom de enkelt kan legges i fryseren og tas opp når man har behov for en rask nistemat. Når du lager grove horn, er det også lett å bli kvitt restepålegg fra kjøleskapet.

Både osteskalker og kjøttpålegg som snart går ut på dato kan brukes som fyll i grove horn.

Slik gjør du

  • Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
  • Bland mel, sukker og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Del deigen i to og kjevle hver del til tykke, runde leiver, ca. 30 cm i diameter. Del hver leiv i 8 spisser.
  • Legg en skive ost og en halv skive skinke på hver spiss. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.
  • Form grove horn og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med plast eller et klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø over. Stek de grove hornene midt i ovnen på 220 °C i  ca 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist.
Bruker du kjøkkenmaskin kan du blande alle de tørre ingrediensene i bakebollen, inkludert gjær, før du tilsetter væsken. Elt i 10 minutter. Tilsett mykt smør litt av gangen og elt videre.

>> Vi har også oppskrift på fine horn med ost og skinke – og en stor samleside om matpakker hvis du trenger mer inspirasjon.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
918 stemmer