Sjokoladekake
En saftig og søt sjokoladekake som passer perfekt til en hver anledning! Oppskriften er enkel, så denne klarer alle å bake.
Ingredienser
Sjokoladekake:
300 g smør
3 egg
7 dl sukker
3 ½ dl vann
1 beger lettrømme
6 ss kakaopulver
2 ts natron
1 ts salt
7 dl hvetemel
Glasur:
6 ss smør
6 ss kaffe
3 ss kakao
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1-2 never valnøtter og hasselnøtter til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sjokoladekake: Smelt smøret og ha det i en bakebolle sammen med egg og sukker. Bland sammen og visp det luftig med en kjøkkenvisp enten for hånd eller i maskin, ca. 6 minutter.
- Rør ut rømmen i 3,5 dl vann. Bland hvetemel, kakao, natron og salt sammen i et stort dl-mål. Tilsett deretter det tørre og våte vekselsvis oppi eggeblandingen. Rør kakerøren godt sammen.
- Kle en liten langpanne, ca. 25×35 cm, med bakepapir eller smør den godt. Hell røren over i formen.
- Stek sjokoladekaken midt i ovnen på 180°C i 30-40 minutter. Kaken avkjøles på rist.
- Glasur: Mål opp smør i en bakebolle, og la det bli mykt i romtemperatur. Ha i resten av ingrediensene bortsett fra kaffe, og bland godt sammen. Spe med kaffe til en passe tykk glasur, eller ønsket smak.
- Når kaken er avkjølt smør et godt lag med glasur på. Pynt kaken med grovhakkede valnøtter og hasselnøtter.
Glad i sjokolade? Da vil du sikkert også elske vår oppskrift på brownies. Seige og gode!