Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner

Bollekake med vaniljekrem og rabarbra

Gjærbakst og langpannekake i ett! Denne kaken blir garantert en suksess på kakebordet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Lag vaniljekrem først. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen. Varm opp blandingen under omrøring til kremen begynner å tykne. Når kremen har blitt tykk og fin, trekk kjelen av platen og avkjøl kremen.
  Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
 • Sett bolledeig. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Varm melk til den er fingervarm, smuldre gjær i melken og pisk inn egg. Hell blandingen i bollen. Elt deigen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. Du kan også elte deigen for hånd.
 • Tilsett smør og elt deigen til den slipper bollen og er smidig og fin, ca. 10 minutter.
 • Dekk til bakebollen med litt plastfolie og sett deigen til heving på et lunt sted. Hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.
 • Lag syltet rabarbra imens. Skrell rabarbra. Ikke kast skallet, det gir fin farge til laken. Kok opp rabarbraskall, vann, sukker og eddik i en kasserolle. Kutt rabarbra i små biter og legg dem i kasserollen når sukkeret har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet rabarbra på glass med lokk.
 • Smør en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm med smør. Ha deigen i langpannen og klem den ut i formen. Lag små groper i deigen. Dekk til med plastfolie og sett deigen til etterheving på et lunt sted i ca. 30 minutter.
 • Trykk ned gropene en gang til og fyll dem med vaniljekrem og syltet rabarbra. Bruk en sprøytepose eller en liten teskje for å fordele vaniljekrem utover. Dekk til med plastfolie og sett deigen til heving i ytterligere 30 minutter.
 • Forvarm stekeovnen til 225 °C. Sett formen i stekeovnen på nederste rille og stek kaken i 10 – 15 minutter. Sett formen på en rist og avkjøl.
 • Bland sammen melis, eggehvite og sitronsaft til en glasur. Ha glasuren på kaken rett før servering.

Skal du bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekaker her.

 

Oppskriften er fra MatPrat

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme