Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Barn bør spise grovt brød

Norske barn spiser mye brød og grøt og det er anbefalt av helsemyndighetene, fordi de da får i seg mye fiber. Helsemyndighetene mener at viktigheten av å få i seg nok fiber er større enn faren for å få i seg for mye mykotoksiner.
Skriv ut

Mykotoksiner er en fellesbetegnelse på giftstoffer produsert av sopp i næringsmidler som korn, frø, nøtter og frukt. Noen muggsopper og mykotoksiner produseres i kornet på åkeren, andre når kornet lagres. Det er iverksatt et omfattende test- og kontrollprogram som skal forhindre at korn som inneholder mykotoksiner blir brukt til fôr. Det er videre satt strenge grenser for hvilke restmengde som kan finnes i korn til menneskemat. Det jobbes også i forhold til både dyrkingsmetoder, innhøstingsprosesser og kornavl med å redusere problemet.  Alle kornprodukter blir  rutinemessig analysert, slik at innholdet av mykotoksiner er langt under grensene satt av myndighetene.

 

Korn- og brødbransjen i Norge har tatt til orde for at myndighetskravene skal bli strengere, på samme nivå som i EU og vi er med i forskningsprogram som ser på hva som skal til ute på åkeren for å redusere problemet.

 

Sist oppdatert: 13.10.15