Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

La barna bake i vinterferien

Bak med barna i ferien eller la de prøve seg helt selv. Det vil skape matglede og matkompetanse hos både små og store. Og så deilig bakst det blir, da!
Skriv ut

Baking er en fin vinterferieaktivitet som skaper gode barndomsminner. Tillat barna å eksperimentere på kjøkkenet. Det vil bringe hele huset matglede og deilig bakst, og ikke minst så vil det øke barnas matkompetanse. En bakedag med hele familien er også en flott aktivitet. 

 

>> 5 gode råd for baking med barn

 

Småbakst til lunsj og matpakker

 

Her er en liste med oppskrifter som passer ypperlig for baking i skoleferien. 

Utfordre kreativiteten og bak brøddyr med barna.

 

  • Skilpadder og krokodiller lages av rundstykkedeig hvor barna kan slippe  kreativiteten løs og bake sine favorittdyr, kosedyr eller andre former de liker.
  • Grove horn med ost og skinke passer ypperlig til å ha med på både skogs- og bytur. Gode også i matpakken, så frys ned om det blir noe igjen.
  • Grove pølsehorn er også en sikker vinner hos barna. Enkle å lage og knallgode å spise.
  • Rundstykker av forskjellige slag er også enkelt å få til. Torunns grove rundstykker er en av våre mest brukte oppskrifter, men også eltefrie rundstykker er lette å lykkes med.
  • Frokostkjeks har få ingredienser og mange variasjonsmuligheter. 
  • Pestosnurrer er enkle å lage og smaker godt. Bak de sammen og fyll fryseren med alternativer til matpakken.
  • Pinnebrød med sjokolade og nøtter. Forbered deigen hjemme og  stek over bål på tur. En perfekt søt avslutning på et herlig måltid.

Pannekaker til middag eller på tur

 

Pannekaker er alle barns yndlingsmiddag, og er også super turmat. Du trenger bare mel, melk og egg for å lage pannekaker, men har likevel mange variasjonsmuligheter:

 

>>  Samleside med alle våre pannekaker

Pannekaker er super nistemat. Hell røren over på en plastflaske, stek på bålet og server nystekte med syltetøy på. Hvem liker ikke det?

Boller til kos

 

Jente som drysser melis på fastelavnsboller

La barna være med på hele prosessen fra deiglaging til siste dryss med melis.

Å bake boller er noe barn både mestrer og liker. Bakst og fersk krem slår sjelden feil hos de små. Her er mange fristende oppskrifter å velge mellom:

 

 

>> Samleside med alle våre boller

 

Vi i Opplysningskontoret for brød  og korn ønsker alle en fin og nybakt vinterferie!

 

Sist oppdatert 19.02.24

Finn mer om samme tema: