Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

La barna bake i skoleferien!

Bak med barna i ferien eller la de prøve seg helt selv. Det vil skape matglede og matkompetanse hos både små og store. Og så deilig bakst det blir da.
Skriv ut

Mange barn har mye alenetid i skoleferien som en følge av at mor og far må jobbe. Og da må barna ofte lage mange av måltidene midt på dagen selv. I stedet for å fylle kjøkkenskapene med ferdigmat av ulikt slag, la heller barna prøve seg på kjøkkenet selv! Tillat barna å eksperimentere på kjøkkenet. Det vil bringe hele huset matglede og deilig bakst, og ikke minst så vil det øke barnas matkompetanse. En bakedag med hele familien er også en flott aktivitet. 

 

Her er en liste med forskjellige oppskrifter som passer ypperlig for baking i skoleferien. 

 

  • Skillpadder og krokodiller er en liten variasjon fra hvetebollene, hvor kreativiteten blir satt på prøve.
    Brøddyr

    Utfordre kreativiteten og bak brøddyr.

  • Grove horn med ost og skinke passer ypperlig til å ha med på både skogs- og bytur. Frys ned i porsjonspakker og du har matpakker til turer senere i uken.
  • Grove pannekaker er super turmat. Hell over på en plastflaske, stek på bålet og server nystekte med syltetøy på. Hvem liker ikke det?
  • Pestosnurrer er enkle å lage og smaker godt. Bak de sammen og fyll fryseren med raske, smakfulle måltider.
    Pestosnurrer

 

Sist oppdatert 23.09.16

Les eller skriv kommentarer