
La barna bake til fastelavn i vinterferien
Baking er en fin vinterferieaktivitet som skaper gode barndomsminner. Tillat barna å eksperimentere på kjøkkenet. Det vil bringe hele huset matglede og deilig bakst, og ikke minst så vil det øke barnas matkompetanse. En bakedag med hele familien er også en flott aktivitet.
>> 5 gode råd for baking med barn
Bak til fastelavn med barna
I forbindelse med årets vinterferie kommer det flere gode anledninger til å ta med de minste på bakeaktiviteter på kjøkkenet. 27. februar er det fastelavnssøndag, 28. februar blåmandag og 1. mars feitetirsdag.
Alle disse tre merkedagene har hver sine bakverk eller retter som er blant barnas favoritter. Saftige boller på fastelavn, vestlandske hetevegger på blåmandag og pannekaker på feitetirsdag – dette er oppskrifter barna både mestrer og liker.
Bak til barnas bollefest

La barna være med på hele prosessen fra deiglaging til siste dryss med melis.
Å bake boller er noe barn både mestrer og liker. Bakst og fersk krem slår sjelden feil hos de små. Her er mange fristende oppskrifter å velge mellom:
Klassikeren er tradisjonelle fastelavnsboller med krem og syltetøy.
Små boller for små hender er ekstra velegnet for små barnehender.
Hjerteboller med krem og bringebær er perfekt om barna har lyst å gi bort baksten som gave.
Semlor er søta brors variant av fastelavnsboller med mandelfyll.
Grove fastelavnsboller med kremost og friske bær er et litt sunnere alternativ.
Pannekaker til middag eller på tur

Pannekaker er super nistemat. Hell røren over på en plastflaske, stek på bålet og server nystekte med syltetøy på. Hvem liker ikke det?
Pannekaker er alle barns yndlingsmiddag, og er også super turmat. Du trenger bare mel, melk og egg for å lage pannekaker, men har likevel mange variasjonsmuligheter:
Minipannekaker i friske farger
>> Samleside med alle våre pannekaker
Flere oppskrifter som er fine å bake med barn
Her er en liste med oppskrifter som passer ypperlig for baking i skoleferien.
- Skilpadder og krokodiller lages av rundstykkedeig hvor barna kan slippe kreativiteten løs og bake sine favorittdyr, kosedyr eller andre former de liker.
- Grove horn med ost og skinke passer ypperlig til å ha med på både skogs- og bytur. Gode også i matpakken, så frys ned om det blir noe igjen.
- Grove pølsehorn er også en sikker vinner hos barna. Enkle å lage og knallgode å spise.
- Rundstykker av forskjellige slag er også enkelt å få til. Torunns grove rundstykker er en av våre mest brukte oppskrifter, men også eltefrie rundstykker er lette å lykkes med.
- Frokostkjeks har få ingredienser og mange variasjonsmuligheter.
- Pestosnurrer er enkle å lage og smaker godt. Bak de sammen og fyll fryseren med alternativer til matpakken.
- Pinnebrød med sjokolade og nøtter. Forbered deigen hjemme og stek over bål på tur. En perfekt søt avslutning på et herlig måltid.
Vi i Opplysningskontoret for brød og korn ønsker alle en fin og nybakt vinterferie!
Sist oppdatert 23.02.22