Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Brød + melk = sant

Hva er vel bedre enn et glass melk ved siden av brødskiva? Melk smaker godt og er proppet med viktig næring. Sammen med brød blir det et fullverdig skolemåltid.
Skriv ut

Melk er en god kombinasjon til brødmåltider fordi de inneholder andre næringsstoffer enn de man finner i grovt brød. 

 

Melk gir oss blant annet rikelig med proteiner og kalsium som kroppen trenger for å vokse. Ett glass melk inneholder også jod, vitamin B2 og B12, fosfor, kalium og magnesium. Velg gjerne skummet eller lettmelk.

 

Mens grovbrød er rik på karbohydrater, og fiber som metter og gjør godt for fordøyelsen. En skive grovt brød gir i tillegg vitamin B1 og B3, samt mineralene jern, magnesium, sink og kobber.  

 

Sammen er de to en uslåelig kombo; rask enkel, billig med utallige variasjonsmuligheter. Og ikke minst, melk pluss brød gir barn smakfull energi som varer dagen igjennom. Brødskive og melk i matpakka er lik sant. 

 

>> Les mer om hvorfor melk er smart til skolemåltidet hos melk.no

 

 

Samme hvordan du liker brødskiven din, så er melk godt ved siden av. Om du vil ha klassikeren ost og skinke? Eller kanskje egg på skiva? Er du makrell i tomat frelst? Den søte typen med søtt på brødskiva? Brødskive og melk er like godt til frokost og kvelds, som til lunsjen. 

 

Verdens skolemelkdag

Siden år 2000 har en rekke land markert Verdens skolemelkdag, den siste onsdagen i september. Formålet med markeringen er å øke oppmerksomheten på skolemelkordningen. Dagen er dannet på intitativ fra Food and Agriculture Organization (FAO). Les mer om Verdens skolemelkdag.

 

(Sist oppdatert: 09.08.2022)