Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ga kostråd til Erna og Guri

10. klassingene Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund fikk møte statsministeren og kunnskapsministeren etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».
Skriv ut

Venninnene fra Møre Ungdomsskule ble bedt på storfint besøk etter at de vant den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

 

10. klassingene Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre Ungdomsskule i Ålesund vant tidligere i år konkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd» i konkurranse med tusenvis av elever fra 449 skoler landet rundt.
Elevene ble i konkurransen utfordret til å sette seg inn i Helsedirektoratets 12 kostråd og å skrive disse mer relevante til egen hverdag, samt å sette sammen en variert lunsj som er i tråd med kostrådene.

 

Mandag 7. september ble de invitert til å besøke statsminister Erna Solberg (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) i Oslo for å fortelle mer om konkurransen og komme med råd om hvordan politikerne kan legge til rette for et sunnere kosthold blant barn og unge.

 

10. klassingene (f.v.) Thea Kristine Jerstad, Mari Kristin Helgheim og Julie Drønnesund fra Møre ungdomsskule i Ålesund møtte statsminister Erna Solberg etter at de gikk til topps i den nasjonale elevkonkurransen «Lag din egen lunsj – oppdrag kostråd».

 

– Det var utrolig gøy og spennende å få møte både statsministeren og kunnskapsministeren. Vi hadde aldri trodd at vi skulle vinne konkurransen, det virket heller ikke så spesielt. Nå skjønner vi at vi har vært med på noe stort, sier jentene.
Det har blitt kåret en vinnergruppe for hvert kostråd. Blant de tolv delfinalistene gikk Thea Kristine, Mari Kristin og Julie helt til topps med sin tolkning av kostråd nummer en, som opprinnelig lyder: «Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker».

 

Jentenes nye tekst til kostrådet lyder «Den som spiser variert blir premiert med en sunn kropp som funker topp!»

 

Elevene overrakte innrammete versjoner av de omskrevne kostrådene til både statsministeren og kunnskapsministeren.

– Det som gjorde størst inntrykk var jo da Erna fortalte om hvordan hun tenkte da hun laget lunsj til sine barn. Hun er jo bare et vanlig menneske, sånn som oss, selv om hun er statsminister, sier jentene.

 

«Lag din egen lunsj -oppdrag kostråd» er en del av det tre-årige prosjektet «Sunn ungdomsmat». Prosjektet «Sunn ungdomsmat» er finansiert av Gjensidigestiftelsen og styres av Opplysningskontorene i landbruket og Norges sjømatråd.

 

Publisert: 9. september 2020