Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Her vokser det brød

Neste års brød er allerede sådd, og på kornåkere landet over er det satt ut bannere med teksten; Her vokser det brød. De bølgende kornåkrene rundt oss ender faktisk opp som brød hos den lokale bakeren.
Skriv ut

Hovedmålet med kampanjen er å vise fram hvor i Norge det produseres korn, mel og brød, og knytte den norske kornbonden og bakeren tettere sammen. Kampanjen startet så smått i fjor, og i år er det over 30 bannere med Her vokser det brød i kornåkre rundt om i landet, godt synlig langs veier og turstier under hele vekstsesongen.

 

Opplysningskontoret for brød og korn samarbeider med Norges Bondelag og Norske Felleskjøp om kampanjen.

 

I år starter det hele på gården til Per Skorge, kornbonde og generalsekretær i Norges Bondelag. Noe av Skorges hvetekorn fra Kirkeby gård vil males på Bjølsen Valsemølle, eid av Lantmännen Cerealia, og deretter brukes i Maridalsbrødet til Per Christian Samson, 5. generasjonsbaker hos W B Samson. Kortreist mat er herlig!

Her vokser det brød

Kick off for årets kornåkerkampanje «Her vokser det brød» på Kirkeby gård i Maridalen (Oslo). F.v. Per Skorge, Torunn Norbø, Per Christian Samson og Robert Grefsrud.

 

Har du allerede sett et Her vokser det brød skilt? Ta et bilde, del det og bruk #hervokserdetbrød 

 

Fra korn til brød

Følg kornåkeren til Hans Edvard Torp i Vestfold, fra våronn til innhøsting, dag for dag på Facebook!

1

11. mai 2016

2

25. mai 2016

Bakgrunn for kampanjen

I tillegg til å påminne hvor maten vår kommer fra, at de spirende kornåkrene våre blir høstens brødbakst, er formålet for kampanjen å fremme norsk korn, mel og brød. 

 

Norske myndigheter har økt matproduksjon som hovedmål for landbrukspolitikken, og kornet spiller en sentral rolle for klare dette. Korn er avgjørende for å brødfø både mennesker og husdyr. Videre er det norske melet og av veldig god kvalitet; Det er rent, naturlig og næringsrikt. Og som regel også svært kortreist! 

 

Norske myndigheter er også opptatt av folkehelsen, og kostrådene er ment å gi befolkningen god helse. Nordmenn anbefales blant annet å spise grove kornprodukter hver dag for å forebygge livsstilssykdommer og overvekt. 

 

Bli med å del det glade budskapet, og bruk #hervokserdetbrød når du deler bilde av banneret du har sett!

 

(Publisert 21.06.2016)