Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kjøkkensjef Fagerhøis digge brødmiddag

Kjøkkensjef Reneé Fagerhøi vet hva hun vil i matveien, også når det gjelder brød. Hennes kjærlighetsforhold til brødet gjør at hun tar utgangspunkt i klassikerne når hun lager brød til middag.
Skriv ut

Hun eksperimenter alltid med ulike typer bakverk, Reneé Fagerhøi. Hun er kjøkkensjef og eier av Bula bistro i Trondheim, i tillegg til en stor brødelsker.

 

– Æ elske brød! 

– Jeg og mannen min reiser verden rundt for å spise på akkurat de og de restaurantene eller kvalitetsbrød laget med omhu fra akkurat det bakeriet. Vi må alltid sjekke at vi får bord der vi ønsker å spise eller at bakeriene vi vil besøke er åpne før vi bestiller flybilletter eller annen transport. Ellers er det jo ikke noe vits i at vi drar, flirer Reneé. 

 

Brød fra alle verdenshjørner

 

Når hun ikke reiser rundt og lar seg inspirere til både baking og kokkelering er Reneé å finne inne på det åpne kjøkkenet på sin egen neobistro, Bula

 

– En neobistro er en bistro hvor man kan gjøre akkurat det man vil, og det er nettopp det vi gjør; vi lager akkurat det vi vil, forklarer en entusiastisk kjøkkensjef.

 

– Og vi baker selvsagt vårt eget Bula-brød! Det er satt sammen av brød fra nesten alle verdenshjørner og mine brødfavoritter. 

Bula-brødet er et spennende brød hvor pannebrød møter steambuns, og må i følge kokken bare prøves.

 

– Ellers eksperimenterer vi alltid med ulike typer bakverk. Vi har en av rettene våre som har fått navnet «The box», hvor gjestene monterer maten mer eller mindre selv. Akkurat nå har vi en rett i «The box» som er basert på lompe, forteller Fagerhøi.

 

Glad i smeltet ost

 

Brød til middag synes Reneé er helt innafor.

 

– Det er nok noe enhver kokk er enig i, at en skikkelig god skive, gjerne varm, er topp mat etter endt arbeidsdag. 

 

Hun snakker entusiastisk om all mat, også skikkelig digge ostesmørbrød.

 

– En herlig Tuna Melt, for eksempel. Et ostesmørbrød med tunfiskrøre og et par skiver med vellagret gulost! Det er lite som er så godt, smatter hun. 

 

Smeltet ost hører ofte til når kokken lager mat. Her har hun delt sin oppskrift på et cheesy nanbrød med oss:

 

 

Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Cheesy nanbrød

Cheesy nanbrød er eksotisk og jordnært på samme tid! Denne spennende retten med hjemmelaget nanbrød, cheddar, friske urter og majones er laget for oss av kjøkkensjef Reneé Fagerhøi på restaurant Bula i Trondheim.
slik gjør du
Vis Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene til nanbrødene sammen, og elt i ti minutter til en glatt og smidig deig.
  • Dekk bollen med et fuktig klede eller plastfolie. Hev i rundt to timer til dobbel størrelse.
  • Del deigen i fire like emner. Kjevle hvert emne helt flate.
  • Topp hvert nanbrød på midten med revet cheddarost, sjalottløk i tynne skiver, finhakket koriander og tynne skiver vårløk.
  • Brett deigen over fra alle kanter og kjevle lett over sånn at deigen klistrer seg
    sammen og alt fyllet holder seg på plass.
  • Varm en jernpanne og stek brødet i tørr panne på begge sider til det er gyllent og sprøtt.
  • Pensle hvert brød med brunet smør og topp med yoghurt, majones,
    syltet rødløk, vårløk, mynte og koriander.

Finn mer om samme tema: