Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov

Brøddyr

Brøddyr er kreative og morsomme krokodiller eller andre dyr du baker sammen med barna. De passer også fint som spiselig dekorasjon til festbordet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret opp i små terninger og legg på en tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller klede og la bolledeigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og form deigen til en stor eller flere små skilpadder eller krokodiller – se fremgangsmåten under.
  • Legg et kjøkkenhåndkle over brøddyrene, og etterhev dem til dobbel størrelse, ca. 20–30 minutter.
  • Pensle brøddyrene med sammenvispet egg når de er ferdig hevet. Fest evt. løse deler med litt av det sammenvispete egget.
  • Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Slik former du skilpadder

Trill en liten og en stor kule til skilpaddens hode og kropp. Form fire kjegleformede ben og en mindre kjegleformet hale. Skilpaddeskallet lager du ved å trykke ut hull i en flat, rund deig med eggeglass.

Sett sammen skilpaddens ulike deler. Bruk en spiss kniv til å lage øyne på skilpadden.

Slik former du krokodiller

Trill ut en kjegleformet kropp og et mindre kjegleformet hode til til krokodillen. Press hode og kopp litt flate. Trill ut to pølser til krokodillens forben og bakben.

Sett sammen krokodillens ulike deler. Benene lar du ligge tvers under krokodillens kropp

Lag krokodille-skjell på ryggen ved å klippe små klipp med saks på krokodillens rygg. Bruk en kniv til å lage krokodilleføtter og øyne i deigen.

 

 

 

Finn mer om samme tema:

4.7 / 5
10 stemmer