Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov

Brøddyr

Brøddyr er kreative og morsomme krokodiller eller andre dyr du baker sammen med barna. De passer også fint som spiselig dekorasjon til festbordet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret opp i små terninger og legg på en tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  • Bland mel, sukker, salt og gjær til en smidig deig. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du smøret litt etter litt. Elt inn smøret og fortsett eltingen til deigen er blank, smidig og slipper kanten av bakebollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå på et lunt sted i ca. en time.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og form deigen til en stor eller flere små skilpadder eller krokodiller. Legg et kjøkkenhåndkle over brøddyrene, og etterhev dem i 20–30 minutter.
  • Pensle brøddyrene med sammenvispet egg når de er ferdig hevet. Stek dem midt i ovnen ved 230 °C i ca. 20 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer