Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Lettvint middag med god samvittighet

Brød til middag er ikke bare kjapt, sunt og godt. Det er attpåtil bra for miljøet.
Skriv ut

Har brød til middag gitt deg litt dårlig samvittighet, fordi du burde laget noe mer omfattende?

 

Det er det absolutt ingen grunn til. Tvert imot! Du bør faktisk spise mer brød – også til middag. Vi anbefaler gjerne å innføre ett brøddøgn i uken: Et døgn hvor du spiser kornbasert mat til alle måltider.

 

> Les også: Dette er brøddøgnet

 

Gevinstene er mange. Ikke bare sparer du penger og reduserer matsvinn ved å forvandle kjedelige brød-rester til fristende middag. Du spiser attpåtil bærekraftig. For korn er maten som har det laveste CO2 avtrykket, adskillig lavere enn de aller fleste grønnsaker, kjøtt og fisk.

 

Brød til frokost, lunsj og kveldsmat er det mange som allerede har gode vaner på. Men til middag vil man kanskje ha det litt mer spennende enn leverposteiskiva som lå i matpakken. 

 

Derfor har vi satt sammen ti forslag til brødbaserte måltider som er skikkelige middager – nesten helt kjelefritt! Disse fristelsene gleder både deg og planeten. 

 

(PS: Enkelte av oppskriftene er beregnet til lunsj, men da lager du selvsagt bare en større porsjon så det blir en ordentlig middag ut av det).

 

Den med smeltet ostGrillet baconskive

Sprøstekt bacon og deilig, smeltet ost

 

Den med sildSildesmørbrød

Tradisjonsmat med en vri: Egg, sild og poteter, eple, ruccula og persille.

 

Den med mangoKyllingssandwich

Smaksrik kombinasjon av mango, avokado, rødløk og koriander.

 

Den med fiskekakeBrødskive med fiskekake

Fiskekakesmørbrød pimpet med hot saus, stekt gulrot og broccoli.

 

 

Den med viltSmørbrød med reinsdyrskav og kremet sopp

Høytid på et blunk med reinsdyrskav, sopp og fløte.

 

Den uten kjøttblings med grillede grønnsaker og hummus

Fargerikt og godt med grillet paprika, squash, løk, rosmarin, timian og hummus.

 

Den med kalkunClub sandwich med kylling, tomat, syltet aburk og salat

Klassikeren med sterk sennep, syrlig agurk, røkt kalkun og friske tomater.

 

Den med omelettBrød med omelett

Enklere blir det knapt: Egg, vann, salt, pepper – og kanskje litt ost og noen rester.

 

Den med lam

brødskiver med lamRester av lammestek med ruccula, rødløk, sjampinjong og remulade.

 

Den med makrellBrødskive med makrell i tomat

En boks makrell, rødløk, agurk og sitron = sunn middag på rekordtid.