Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Under 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Under 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Smørbrød med reinsdyrskav og kremet sopp

Det er ikke mye som skal til for å skape en helt spesiell stemning. Litt godt brød, litt godt kjøtt, litt sopp og litt fløte. Med reinsdyrskav i fryseren har du alltid utgangspunktet for et nydelig måltid.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm en stekepanne og stek reinsdyrskav i litt av smøret på høy varme til det skifter farge. Krydre med litt salt og pepper. Legg det over på en tallerken.
  • Varm stekepannen på nytt med resten av smøret og stek løk og sjampinjong til det begynner å bli gyllent. Ha skavet tilbake i pannen og hell i fløte eller rømme og sennep. La det hele koke inn til det tykner, og smak til med litt salt og pepper.
  • Rist brødskivene i brødrister eller stek det i en stekepanne med litt smør.
  • Legg de stekte brødskivene på hver sin tallerken og legg på salat. Fordel kjøtt og sopp på skivene og dryss granateplekjerner over. Kvern litt svart pepper over til slutt.
    Dette er en nydelig måte å bli kvitt rester av reinsdyrstek med tilbehør på. Vil du ha mer smak, så bland inn et par knuste einerbær og litt tørket timian. Har du ikke verken granateple eller tyttebær, kan en klatt rognebærgelé eller litt tyttebærsyltetøy være godt til.

Kilde: MatPrat

5 / 5
2 stemmer