Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Matopedia

Sammen med MatPrat og Melk.no tilbyr vi Matopedia - et digitalt læreverk for å undervise i mat- og helsefaget.
Skriv ut

Å sikre grunnleggende matkompetanse hos barn og unge er et viktig mål for opplysningskontorene i landbruket. Etter to år med samarbeid mellom Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og MatPrat – Opplysningskontoret for egg og kjøtt, tilbyr vi for skoleåret 2023/24 gratis bruk av  læreverket Matopedia.

 

Læreverket er i tråd med kostrådene fra Helsedirektoratet, tilpasset læreplanen (MHE1-02) og fagfornyelsen. Matopedia foreligger for barnetrinnet og for ungdomstrinnet, både på bokmål og nynorsk.

 

– Vi er stolte av å kunne tilby  Matopedia, som er et brukervennlig verktøy med Helsedirektoratets kostråd som grunnlag. Forslag til leksjoner med teknikker, oppskrifter og filmer gir mat- og helselærerne et nyttig hjelpemiddel i undervisningen, sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

 

I dag er det cirka 1300 skoler som har tilgang til Matopedia, og mange lærere forteller at de har god nytte av dette læreverket!

 

Vil du vite mer om Matopedia, eller registrere skolen? Gå til matopedia.no!

 

Sist oppdatert: 19. september 2023