Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

De yngste gutta vant nasjonal bakekonkurranse!

Sjetteklassingene fra Rena skole, coachet av landslagsbakeren Knut Hammeren, danket ut niendeklassingene fra Son og Slidre, og vant den nasjonale bakekonkurransen Grainfood is brainfood. Vinneroppskriften Boy stuffings er en havrebakst fylt med kylling, tomat og mais, et produkt som ifølge juryen smaker harmonisk.  
Skriv ut

Juryen hadde en knalltøff jobb med å velge ut årets vinner av Grainfood is Brainfood, en nasjonal bake- og ernæringskonkurranse for elever fra 5–10 trinn.  Det var høyt prestasjonsnivå, og imponerende, gode og gjennomtenkte produkter – poengsummene til alle lagene var høye, men vi måtte jo velge én, sier juryen.

 

Boy stuffings vinner av skolekonkurransen 2016

Boy stuffings

 

«Boy stuffings», som gikk av med seieren, er utviklet av sjetteklassingene Henrik, Trym, Håkon og Sivert fra Rena skole i Hedmark. Produktet deres er en fylt, grov porsjonsbakst som passer like godt til skolelunsjen eller som etter-skolen-måltid. Smak var suksess-faktoren her, mener juryen, guttene hadde en sammensetning av ingredienser som gir en god harmoni av smaker. Videre er deigen myk og fin, og produktet er godt egnet som et mellommåltid. Dette var juryens begrunnelse for at «Boy stuffings» vant konkurransen.

 

Guttene selv forteller at de fulgte magefølelsen og valgte favoritt smakene sine, havre, kylling, tomat og mais, da de skulle komponere sin unike oppskrift. Også måtte de og huske på at produktet skulle være sunt og grovt.

 

De konkurrerende lagene var Mina, Ina, David og Asta fra Grevlingen skole i Son med
«MIDA flettebrød» fylt med gode overraskelser, og Anita fra Slidre skole i Valdres med den søte fristelsen «Bringebær-soltwist». Det kokte i konkurranseteltet fra start til slutt, og manglet ikke på konkurranseinstinkt hos deltagerne. Laget fra Son synes de andre produktene så veldig bra ut. Men de var klar i sin tale – vi må vinne, for vi hater å være tape. Anita, som steppet inn i siste liten for å representere Slidre, var og veldig spent på hvem som kom til å vinne bakekonkurransen.

Landslagsbaker Nikolai Meling sammen med finalelaget fra Son, f.v. Mina, Ine, Asta og David

Anita slidre2

Landslagsbaker Ivar Bakke sammen med finalelag fra Slidre, Anita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Vi har lært masse!»

Men et lag måtte vinne, og selv om det er kjedelig ikke å være laget som når helt til topps var alle finalelagene enige om at dagen har vært veldig lærerik. Enstemmig svarer lagene juryen at de har lært masse. For å se om deigen er ferdig kan du ta en deigklump og dra i den, hvis den ryker må den eltes mer, forteller Trym og Sivert fra vinnerlaget ivrig når den matfaglige juryen spør hva nytt de har lært om baking. 

 

Og ikke minst var det å komme i finalen utrolig gøy. Å bake med noen av de beste bakerne i samme konkurransetelt som skal huse NM i baking 2016 er prestisje. Det er stas å få bake med en landlagsbaker, sier Anita som fullførte finalen helt alene

vaksdal2

Finalelag på studietur til Vaksdal mølle i forkant av finalen.

sammen med sin coach Ivar Bakke, og bekrefter at hun også plukket opp flere tips og triks.

 

 

Dette er åttende året på rad Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) arrangerer denne konkurransen, og landslagsbakeren Knut Hammeren har vært med fra begynnelsen. Men i år er første gang hans lag kom helt til topps. Det har vært en utrolig morsom dag, synes Knut. – Det er veldig givende å få være med å engasjere og inspirere unge bakerspirer, og ikke minst lære bort litt av sin ekspertkompetanse.

 

Inspirasjon til bakerbransjen

Presidenten i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) Axel Brun delte ut premien til guttene, en pengegave til mer bakeglede i sjetteklasse på Rena skole. Presidenten la vekt på at dagens nyutviklede bakeprodukter var inspirasjon til bakerne og fremtidig produktutvikling. -Elevene har utarbeidet noen fristende, gode og sunne produkter, som vi i bakerbransjen bør la oss inspirere av.

 

Jurymedlem og bakerlandslagets trener André Løvaas var og sikker i sin sak når det gjaldt vinneren «Boy stuffings», dette er et ferdig produkt, og et veldig godt produkt.

Juryen for øvrig bestod av Kari Wulf, fagdirektør i Norgesmøllene og Ingfrid Veka, leder for lokallaget i Landslaget for mat og helse i skolen i Bergen.

 

Fortvil ikke hvis du ikke fikk vært med i år, vår nasjonale skolekonkurranse i baking vil arrangeres neste år også!