Når du står med et brød i hånda fra din lokale baker, står du med resultatet av hardt arbeid fra kompetente fagfolk. Bonden som må vite alt om jordsmonn, gjødsling og riktig tidspunkt for høsting. Mølleren som må sørge for at kornet videreforedles på best mulig måte i de høyteknologiske møllene. Bakeren som må stå opp før alle andre for å sørge for at brødet kan nytes nybakt.
Bli med oss på kornets reise fra åker til brød!
Kornets reise del I: Bonden
Finne riktig tidspunkt for såing. Overvåke åkrene nøye for å unngå sopp, mangelsykdommer og insektangrep. Tolke lokale værtegn for å finne rett tid for å slå kornet. Og så, belønningen: Ole Einar Amlie kan sette seg på treskeren og høste årets avling.
Kornets reise del II: Mølleren
Det er lenge siden mølla i Skien ble høyteknologisk. Men erfaringen Øyvind Tempelen har fått gjennom nærmere 40 år på mølla kan likevel ingen maskin erstatte.
>> Bli med når kornet blir til mel
Kornets reise del III: Bakeren
Klokken fem om morgenen starter arbeidsdagen for Fredrik Lønne i det lille håndverksbakeriet i Porsgrunn. En times tid senere kommer de første surdeigsbrødene ut av bakerovnen. Velduftende, luftige og med perfekt skorpe.