Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Korn og mel

10 ganger mer bygg til folket!

Vi kan tidoble bruken av bygg i norsk kosthold. Det er et skikkelig byggprosjekt!

7 gode grunner til å spise mer havre

Havre er sunt og godt for kroppen, miljøet og lommeboka.

Denne bøtta med såkorn gir 382 brød

Når Ole Einar Amlie har fått sådd denne bøtta med såkorn, har han lagt grunnlaget for å kunne høste 382 brød på den andre siden av sommeren.

Drømmer om korn og kjærlighet

I løpet av noen intense uker i våronna skal såkornet i jorden. I traktoren drømmer bonden Ole Einar Amlie (50) om å få en god kornhøst - og om en kjæreste.

Kornets reise: Bakeren

Etter ti år som vernepleier, møtte Fredrik Lønne veggen så det plystra. Mens han var sykemeldt, begynte han å bake. Fem år senere tok han sitt første Nordiske gull i baking.

Kornets reise: Mølleren

Øyvind Tempelen var 16 år da han fikk sommerjobb ved Norgesmøllene AS i Skien. Snaut 39 år senere er han fortsatt der.

Kornets reise: Bonden

Da faren brakk nakken, ble ikke livet sånn som Ole Einar Amlie hadde tenkt seg - midt i siste året på gymnaset.

Fakta om spelt

Spelt (Triticum spelta) er et gammelt kornslag i hvetefamilien, ofte omtalt som urkornet. I mange år var spelt så å si borte fra butikkhylle, men har fått en oppsving i popularitet de senere årene.