Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Amerikansk barbecue på norsk

Bring hjem noe av det beste av den amerikanske kulturen har å by på - og inviter til en ekte, amerikansk barbecue!

Den amerikanske barbecuen har en sentral plass i amerikansk kultur, særlig i de sørøstlige statene i landet. I området som kalles barbecue-beltet, fra Texas og ut til østkysten av USA, finner vi flere forskjellige retninger på barbecue-kjøkkenet. Fellesnevnerne er at det skal grilles kjøtt, helst på trefliser som gir en røkt smak, og at det skal være herlige grillsauser til.

 

Og like viktig: En ekte amerikansk barbecue skal være et hyggelig lag med venner og familie. Vi samles rundt et bugnende matbord og livlig prat.

 

Så når en pandemi setter kjepper i hjulene for ferieturer til USA, kanskje vi like gjerne kan hente USA hjem til Norge? Med en amerikansk barbecue-fest med de nærmeste venner og familie kan du skape feriestemning uten å dra ut av kommunen.

 

Hjemmebakt amerikansk barbecue

 

Som hovedrett på en amerikansk barbecue serveres det som oftest kjøtt. Men du kan gjerne variere med fisk og grønnsaker på grillen. Vi foreslår å bake noen herlige burgerbrød, som du serverer enten sammen med hjemmelagde burgere eller med pulled pork som er grillet på indirekte varme i lang tid.

 

Hamburger til amerikansk barbecue

Hamburgeren smaker ekstra godt med hjemmebakte burgerbrød!

Hjemmebakte burgerbrød kan du enten lage halvgrove, du kan lage dem med urter, eller du kan skape skikkelig feststemning med rosa, gule eller grønne hamburgerbrød

 

Serverer du også pølser på barbecue-festen, kan du bruke den samme deigen til å lage hjemmelagde pølsebrød. Luksusvarianten à la brioche gir herlige og luftige pølse- eller hamburgerbrød.

 

Grillet sandwich på amerikansk barbecue

 

Selv om sandwicher ikke er en del av den «klassiske» menyen på en amerikansk barbecue, tør vi påstå de passer perfekt inn på en amerikansk temaaften. Både club sandwich og BLT passer fint som sideretter i kompani med grillmat på en amerikansk barbecue. Eller du kan lage grillet baconskive, som blir helt nydelig når den får de siste minuttene av steketiden på en skikkelig kullgrill.

 

Grillet baconskive på amerikansk barbecue

Ost, bacon og skiver på grillen – mmmmm!

 

Ettersom de amerikanske grillmåltidene har lett for å bli litt tunge og store, passer det også godt med en lettere cæsarsalat på bordet.

 

Dessert for amerikansk barbecue

 

Ingen amerikansk barbecue uten dessert! Også her er det lett å finne amerikanske spesialiteter.

 

Brownies er for eksempel en klassiker, som også kan lages som grove brownies. Ettersom du likevel har fyrt opp grillen, kan du kanskje like gjerne steke dem der mens dere spiser hovedretten? Her er en oppskrift på brownies på grillen.

 

Grillede marshmallows er også en fin måte for å utnytte restvarmen på grillen. Med litt sjokolade og noen hjemmebakte byggkjeks eller cookies i bakhånd, kan du heve grillede marshmallows til et helt nytt nivå:

 

Du tar to byggkjeks, legger en sjokoladebit og en nygrillet marshmallow mellom dem. Vent deretter litt til varmen fra marshmallowen har smeltet sjokoladebiten. Da får du smores – en klassisk amerikansk dessert!

 

smores på amerikansk barbecue

To byggkjeks, en nygrillet marshmallow og en sjokoladebit blir en uimotståelig dessert på amerikansk barbecue.

>> Klikk her om du ønsker å skape feriestemning fra flere land 

Amerikansk barbecue - Gode oppskrifter

Rosa hamburgerbrød med rødbete

Herlig myke rosa hamburgerbrød, som vil gi ekstra oppmerksomhet! Med helt naturlig farge av rødbete vil disse ta burgeren din opp til neste nivå.
Middels
Middels

Gule hamburgerbrød med gulrot

Gulrot gir en fantastisk gyllen farge til disse saftige gule hamburgerbrødene. Passer godt til grillmat av både kjøtt, fisk og grønnsaker.
Middels
Middels

Grønne hamburgerbrød med spinat

Disse grønne hamburgerbrødene blir grillmåltidets midtpunkt. Med disse herlig myke briochebrødene vil du imponere med både baksten og fargevalget.
Middels
Middels

Grove brownies

Du tror det ikke før du får se det, sier vi ofte - men noen ganger må du også smake. Grove brownies med fullkornsmel er superduper digge! Litt sunnere, men det kan du ikke merke.
Middels
enkelt

Saftige brioche pølsebrød

Pølsebrød bakt som brioche løfter pølsemåltidet til nye høyder. Samme deig kan brukes til burgerbrød - eller som briocher som spises med favorittpålegget.
Middels
Middels

Cæsarsalat

Cæsarsalat er en av verdens mest populære salater. Kylling, salat, brødkrutonger og dressing ser fristende ut og smaker herlig i kombinasjon.
Middels
Middels

Pølsebrød

Løft pølsemåltidet til nye høyder med disse hjemmelagde pølsebrødene.
Middels
enkelt
Fint

Grillet baconskive

Skikkelig snaddermat av brødrester! Alt du trenger for å lage grillet baconskive er tørt brød, bacon og smørost, og den tar bare knappe kvarteret å lage.
rask
enkelt

Club sandwich

Club sandwich er et klassisk smørbrød med kalkun, salat, tomater og dijonsennep som er kjapt laget, og passer perfekt i matpakken eller som turmat.
rask
enkelt

Dessertspyd på grillen

Dessertspyd på grillen er enkel å lage og smaker kjempegodt. Fordel formkake, mango og marshmallows på grillspyd og stek i 5 minutter. Kanskje en ny sommerhit?
rask
enkelt

Smores

Smores er deilige kjeks med sjokolade og marsmallows som sitter sammen som en hamburger. Navnet smores kommer av at når du først har smakt en, så vil du alltid ha mer (more)!
rask
enkelt

Hamburger- og pølsebrød

Hamburger- og pølsebrød baker du selv til sommerens grillmat. Imponer med gjærbakst av sammalt fin hvete som er grovere og smaker mye bedre enn kjøpebrød.
Middels
Middels
Halvgrovt