Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Det lille ekstra til grillmaten

Løft grillmat og -bakst til nye høyder med hjemmelaget dipp, marinade eller dressing. Her er seks enkle og smakfulle oppskrifter.
Skriv ut

Dipp, dressinger og marinader er tilbehøret ved siden av grillmaten som kanskje ofte blir glemt eller bare røsket med seg i all hast. Når det er det som virkelig gjør det lille ekstra og løfter grillmåltidet.

 

Bruk 10-15 minutter ekstra og lag dipp, dressingen eller marinaden selv. Her finner du seks enkle, raske og supergode oppskrifter, noe for enhver grilltype!

 

 

Lag selv:

>> Klassikeren aïoli

Aïoli

Denne bør alle kunne! Å lage majones er ikke vanskelig når du vet hvordan du gjør det. Om du vil gjøre det superenkelt blander du bare majones fra butikken med finhakket hvitløk. Aïoli smaker himmelsk til grillmat og som dip til nybakt focaccia, grovbrød eller loff

 

>> Smakfull thaidressing

oppskrift på Thaidressing

Du trenger bare 5 ingredienser for å lage en spicy og god thaidressing. Server gjerne til biffsalat, grillet fisk og skalldyr. 

 

>> Urtemarinade for «italienske» ganer

oppskrift på Urtemarinade

Italienske smaker er populært, og denne marinaden smaker nydelig sammen med et italia-inspirert sommerbord. Bruk den til pensling av bakst, grønnsaker og kjøtt til grill, eller ha den som en dressing ved siden av.

 

>> Verdens beste ketchup

Hjemmelaget ketchup

Ketchup eller ketsjup? Uansett, så er hjemmelaget best og et must til pølsene. Det er mye lettere enn du tror å lage, og den holder seg lenge i kjøleskapet. Hjemmelagde pølsebrød er også å anbefale.

 

>> Kesamdipp til den sunne

En lett og veldig god dipp med urter og sitron. Passer godt til brødpinner med spekeskinke eller grillspyd med kjøttboller til middag om sommeren. Gjør baksten grov med hjelp av vår kalkulator og behold den sunne linjen.

 

>> Soyamarinade med smak av appelsin

oppskrift på Soyamarinade

Denne passer ypperlig til and, laks, hvit fisk og sjømat. Mariner valgt proteinkilde, grill sammen med digge grønnsaker og server i overflodshorn.

Finn mer om samme tema: