Grunnoppskrift brownies
Grunnoppskrift på brownies for den optimale seige, mørke sjokoladekaken! Server brownies med friske bær, til kaffen eller som festkake i bursdag.
Ingredienser
3 dl sukker
4 ss kakaopulver
1 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
150 g smeltet avkjølt smør
2 egg
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett egg og smeltet smør, og bland godt.
- Fordel røren i en 24-26 cm smurt springform.
- Stek kaken midt i ovnen på 150-175 °C i 30 minutter. Stekeovner varierer ofte i temperatur, sjekk derfor mot slutten av steketiden, om kaken nærmer seg ferdig. Kaken skal være litt våt og seig.
Tips: tilsett 3 ts rålakrispulver i røren for en spennende vri på kaken. Server med rips, bringebær eller andre friske bær.
Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.