Brownies
Brownies er sjokoladekaken som er elsket av både barn og voksne. Her er oppskriften som gir perfekt resultat hver gang!
Ingredienser
3 dl sukker
4 ss kakaopulver
1 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
150 g smeltet avkjølt smør
2 egg
slik gjør du
Vis ingredienser
Helst skal brownies være seige og saftige, gjerne med litt sprø ytterside. Disse kan serveres som de er, eller sammen med litt is og friske bær til festlige anledninger. Brownies egner seg også godt for frysing.
Slik gjør du
- Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett egg og smeltet smør, og bland godt.
- Fordel røren i en 24-26 cm smurt springform.
- Stek kaken midt i ovnen på 150-175 °C i 30 minutter. Stekeovner varierer ofte i temperatur, sjekk derfor mot slutten av steketiden, om kaken nærmer seg ferdig. Kaken skal være litt våt og seig.
Tips: tilsett 3 ts rålakrispulver i røren for en spennende vri på kaken. Server med rips, bringebær eller andre friske bær.
Brownies er også en kake som man kan variere på flere måter. Har du prøvd den i kombinasjon med ostekake, for eksempel? En annen variant er å blande browniedeigen med deig av formkake til den spennende kombinasjonskaken brownie og blondie. Alle variantene finner du på vår store samleside med brownies i mange varianter.