Cæsarsalat
Cæsarsalat er en av verdens mest populære salater. Kylling, salat, brødkrutonger og dressing ser fristende ut og smaker herlig i kombinasjon.
Ingredienser
100 g bacon
200 g kyllingfilet
1 ss rapsolje
4 skiver brød
2 ss rapsolje
1 romanosalat, evt. hjertesalat
½ rødløk
50 g parmesan
Dressing:
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
saften av ½ stk sitron
3 ansjosfileter
2 båter hvitløk
1 ½ dl rapsolje
30 g parmesan
¼ ts salt
¼ ts kvernet pepper
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Skjær bacon i terninger og kyllingfilet i strimler og stek dem i en stekepanne med litt olje. Legg det over på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.
- Skjær brødskivene i terninger og vend dem sammen med olje på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet midt i ovnen på 180 °C og stek krutongene i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
- Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft, finhakket ansjos og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og pepper.
- Strimle salat og rødløk.
- Bland salat, løk, dressing, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper oppå cæsarsalaten.
Kilde: MatPrat
PS! Cæsarsalat er en fin rett når du vil bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!