Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Cæsarsalat

Cæsarsalat er en av verdens mest populære salater. Kylling, salat, brødkrutonger og dressing ser fristende ut og smaker herlig i kombinasjon.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
  • Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn på 220 °C og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en tallerken.
  • Vask pannen og stek baconskiver til de er gyllne og sprø. La de stekte baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder resten.
  • Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg kylling og bacon på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper.

Kilde: MatPrat

 

PS! Cæsarsalat er en fin rett når du vil bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

5 / 5
3 stemmer