Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Cæsarsalat

Cæsarsalat er en av verdens mest populære salater. Kylling, salat, brødkrutonger og dressing ser fristende ut og smaker herlig i kombinasjon.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær bacon i terninger og kyllingfilet i strimler og stek dem i en stekepanne med litt olje. Legg det over på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.
  • Skjær brødskivene i terninger og vend dem sammen med olje på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet midt i ovnen på 180 °C og stek krutongene i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
  • Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft, finhakket ansjos og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og pepper.
  • Strimle salat og rødløk.
  • Bland salat, løk, dressing, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper oppå cæsarsalaten.

Kilde: MatPrat

 

PS! Cæsarsalat er en fin rett når du vil bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

0 / 5
Les eller skriv kommentarer