Her har vi samlet alle våre oppskrifter på granola, frokostblanding og mysli. Men hva er egentlig forskjellen på de tre?
Det vi kaller frokostblanding er gjerne et samlebegrep på måltider der korn og melk er hovedingrediensene. Granola og mysli er to typer frokostblandinger, der hovedforskjellen er at granola er bakt i ovnen, gjerne også med noe søtt tilsatt – som oftest honning.
En mysli lager man som regel uten å varmebehandle den. Hovedingrediensen er som regel havregryn, og så tilsetter man andre ingredienser etter hva man liker og hva man har tilgjengelig i huset.
Sunn og hjemmelaget granola
Det er ikke vanskelig å få tak i god granola på butikken. Men lager du den selv, får du full kontroll over ingrediensene og kan lage en skikkelig sunn og hjemmelaget granola.
Et fint sted å starte er denne raske, hjemmelagede granolaen, som er herlig sammen med yoghurt eller kefir. Mangler du mandler, solsikkefrø eller gresskarkjerner er ikke det så farlig – du kan enten utelate det eller erstatte med andre nøtter eller frø du har i kjøkkenskapet.
Vil du lage en granola med masse smak, anbefaler vi oppskriften på granola med epler og kanel som i tillegg til havregryn, mandler og frø inneholder eplejuice og tørkede epler.
Hjemmelaget mysli
Hjemmelaget mysli er enda raskere å lage enn granola, ettersom alt du trenger å gjøre er å blande sammen ingrediensene i et tett glass. Her finner du en grunnoppskrift på frokostblanding i to varianter. Denne kan du også variere med andre ingredienser du liker godt eller som du har lett tilgjengelig.
Det er enkelt å gjøre mysli mer spennende og variert ved å tilsette tørket frukt og nøtter. Prøv for eksempel denne oppskriften på tropisk mysli, der vi har brukt paranøtter, tørket papaya, ananas eller mango og kokosflak for å få en mer eksotisk smak.
Eller hva med mysli med sjokolade? Denne oppskriften er både kjernesunn og supergod med kakaonibs (grovknuste kakaobønner), friske bringebær og nøtter blant ingrediensene.