Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Grønt pålegg i matpakken

Grønt pålegg i alle farger! Slik får du i deg fem om dagen med hjelp fra brødskiven.

Grovt brød med frukt og grønnsaker på – det blir vel ikke stort sunnere? Og ikke nok med at det er sunt: Grønt pålegg smaker godt og ser fristende ut i friske farger. Akkurat det man trenger i matpakken!

 

Grønt pålegg kan være hyperenkelt, som for eksempel avokado. Det smaker nydelig på brødskiven, enten alene eller sammen med andre råvarer. Spisemoden avokado kan enkelt smøres på brødskiva og erstatte smør. Den kan også gjøres friskere med en liten skvis sitron og litt godt salt oppå. Eller hva med en klype tørket chili og finhakket gressløk? I tillegg til å være både allsidig og velsmakende, er også avokadoen rik på det sunne fettet.

 

Grønt pålegg fra Italia

 

Tomat egner seg også godt som grønt pålegg. Enten du velger å bruke den i skiver sammen med litt agurk, eller om du hakker den opp i mindre biter og blander med olivenolje, godt salt og hakket basilikum. Oppbevarer du tomatsalaten i en egen liten boks, passer den fint i matpakken ved siden av noen ristede brødskiver du kanskje til og med har gnidd litt fersk hvitløk på. En matpakke med grønt pålegg og italiensk vri!

 

Brødskive med oliventapenade eller brødskive med pesto er også godt egnet om man vil ha en liten bit av Italia i matpakken. 

 

Brødskiver med grønt pålegg

Tomat, banan, agurk og appelsin egner seg godt som pålegg.

Hjemmelaget grønt pålegg

 

Skal du legge litt mer innsats i grønt pålegg, kan du prøve deg på å lage rødbetehummus av rødbeter og kikerter, eller du kan lage ditt eget nøttepålegg.

 

Bønner kan også bli et deilig grønt pålegg – i form av en kremet bønnesalat med bønner, rødløk, sennep, basilikum og kesam. 

 

Nedenfor har vi samlet sammen våre beste oppskrifter på brødskiver med grønt pålegg. La deg inspirere – fristende farger gir matlyst!

 

>> Se mer inspirasjon til frukt og grønt i matpakken hos frukt.no

Grønt pålegg - Mer inspirasjon

Brød med banan og peanøttsmør

Banan på skiven er næringsrikt og søtt pålegg. Skjær frukten i skiver og fordel på et polarbrød med peanøttsmør.
rask
enkelt

Blings med grillede grønnsaker og hummus

Grillede grønnsaker og hummus på brødskiva blir en nydelig vegetarblings. Passer fint i matpakken eller som piknikmat.
Middels
enkelt

Blings med peanøttsmør og banan

Denne blingsen er superenkel å lage og passer godt i matpakka. Den er både søt, god og sunn med banan, nøtter og grovbrød.
rask
enkelt

Nøttepålegg – hasselnøttsmør

Hjemmelaget nøttepålegg av hasselnøtter, kjempegodt på brødskiven med banan og litt honning. Pålegget passer for alle, også veganere og vegetarer.
Middels
enkelt

Rødbetehummus

Et vegansk pålegg med masse næring fra rødbeter og kikerter som smaker kjempegodt. Rødbetehummus gir deg garantert energi og godt humør.
Middels
enkelt

Grønn pesto

Sunt, godt, raskt og enkelt: grovbrød med grønn pesto laget på spinat, persille, rosmarin, valnøtter og olivenolje. Pålegget er vegansk.
rask
enkelt

Vegetarsandwich

En sandwich som gjør deg godt og er en superenkel matpakke. Fiber fyller og metter i magen og sunt fett gir bra energi. Vegetarsandwich smaker også nydelig.
rask
enkelt

Bønnesalat

Bønner er kanskje litt uvanlig å smøre på brødskiva, men sammen med rødløk, basilikum, sennep og kesam blir denne miksen perfekt pålegg! Smaker herlig og proppfull av næring.
rask
enkelt

Oliven – pålegg

Oliven er en herlig ingrediens å bruke i brødet, men jammen smaker den ikke godt som pålegg også! Også er oliven - pålegg kjempelett å lage, hjemmelaget pålegg på 1-2-3.
rask
enkelt

Vegetarblings

En smakfull vegetarsandwich med ølbrød, hummus og grillede grønnsaker som passer fint til lunsj eller som kveldsmat med grønnsakene fra middagen.
Middels
Middels

Skive med tomat, mozzarella og pesto

Tomat og mozzarella skive med grønn pesto er en brødskive med smak av Italia. Husk grovbrød og et dryss med havsalt og pepper før du spiser sandwichen til lunsj eller kveldsmat.
rask
enkelt

Druer på skiven

Druer på skiven smaker deilig sammen med kremost. Grovt brød med grønne og blå druer i ditt eget mønster passer perfekt i matpakken og til lunsj.
rask
enkelt