En kjeks gir kjapp energi hvis man trenger litt påfyll i farta. Hjemmebakte kjeks kan både være populær turmat, en snack mellom måltidene eller nødproviant man kan ha på lager hvis man ikke helt vet når man får mulighet til å spise et fullverdig måltid neste gang.
Hjemmebakte kjeks på tur
Baker du kjeks selv, får du full kontroll over hva de inneholder. De gangene du trenger dem som ekstra drahjelp opp de bratteste bakkene på tur, kan du for eksempel bake noen fristende byggcookies med sjokolade og nøtter.
Amerikanske cookies og italienske biscotti med mandler og sjokolade er også noen varianter av kjeks som garantert faller i smak hos de yngste.
Våre havrekjeks med tranebær, som du baker på 30 minutter, er også fine å bruke som turmat. Har du ikke tranebær kan du bruke rosiner i stedet, eller sløyfe dem helt.
Sunne kjeks til frokost
Er man ute etter kjeks man kan spise til hverdags, for eksempel som rask frokost på farta, har vi utviklet et knippe oppskrifter på frokostkjeks. I grunnoppskriften er hovedingrediensene lettkokte havregryn, hvetemel, bakepulver, egg og havremelk, søtet med litt lønnesirup og kokossukker.
Resten av ingrediensene kan varieres etter hva du liker. Blant oppskriftene du finner nedenfor er frokostkjeks med bringebær, med eple og kanel, med gulrot, med sitron og blåbær eller med tranebær og mandler. Eller kanskje du lager din helt egen variant av kjeks til frokost?
Kjeks til ost
Hjemmebakte kjeks til ostekvelden er en sikker vinner. Her finner du en oppskrift på havrekjeks med hele korn, som passer særlig perfekt til blåmuggost.
Skal du lage kjeks på den aller enkleste måten, er dette oppskriften du trenger: Havrekjeks med banan. Alt du skal gjøre i denne oppskriften er å blande sammen to moste bananer med havregryn – og steke dem i 15-20 minutter. Så enkelt at alle kan klare det!