Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? Ca 25 småkaker
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? Ca 25 småkaker

Biscotti med mandler og sjokolade

Ber du om biscotti i Italia vil du nok ikke alltid få slike. Biscotti er navnet brukt utenfor Italia, men betyr på italiensk kjeks. De fleste italienere kjenner nok disse som cantucci eller biscotti di Prato.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Sitron er ikke noe man tradisjonelt vil tilsette i biscotti. Ikke sjokolade heller... Men så godt da! Du kan fint bytte ut mandlene og sjokoladen med noe annet, som for eksempel pinjekjerner, makadamianøtter, tørket frukt eller bær. Prøv deg frem.

Slik gjør du

  • Legg mandlene på en bakeplate og stek dem i ovnen på 200 ºC i rundt åtte minutter, til de er sprø. La mandlene avkjøles til romtemperatur mens du lager deigen.
  • La stekeovnen stå på. Legg bakepapir på en bakeplate.
  • Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen. Bland hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i bakebollen. 
  • Rør inn eggene, ett om gangen, og tilsett de tre eggeplommene. Rør inn det myke smøret, sitronsaft og sitronskall.
  • Hakk mandlene grovt, og tilsett de hakkede mandlene sammen med den hakkede sjokoladen i deigen.
  • Del deigen i fire like deler, og trill deigen til avlange pølser, cirka fem centimeter tykke, og legg dem på bakeplatene med bakepapir.
  • Stek dem midt i ovnen ved 200 ºC i cirka 30 minutter. Ta ut biscottiene og la dem avkjøles litt på bakeplaten før de skjæres i skiver med en skarp brødkniv.
  • Senk temperaturen i stekeovnen til 150 ºC. 
  • La biscottiskivene stå på bakeplaten slik de står etter skjæringen. Om du vil ha dem helt tørre, slik at de kan oppbevares lengre, legger du en og en kake på bakepapir på bakeplaten med snittflaten ned. For begge måter stek dem i ca fem minutter til.
  • Avkjøl på rist og oppbevar kjeksene i en tørr og lufttett boks.

 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer
Les eller skriv kommentarer