Eltefritt trinn for trinn
Eltefritt trinn for trinn med bilder er en enkel oppskrift på eltefrie brød, rundstykker og bagetter. Deigen røres bare sammen, uten å kna eller elte, og hever over natten i 12-20 timer.
Slik gjør du
- Rør deigen sammen i en bakebolle. Dekk bollen med plast, og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12–20 timer.
- Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, og strø på godt med mel.
- Tøm deigen over på bakepapiret.
- Strekk deigen ut, og brett den inn mot midten et par ganger.
- Legg deigen med skjøten ned mot bakepapiret.
- Dekk med et klede eller en stor bakebolle og la deigen etterheve.
- Sett en stekeplate nederst i ovnen og en ildfast gryte eller bakestein hvis du har. Sett ovnen på 250 °C.
- Når deigen er ferdig etterhevet kan du enten:
a. hvelve deigen forsiktig fra bakepapiret oppi en varm gryte.
b. bruke en bakeskrape eller en kniv til å dele deigen i avlange bagetter.
c. bruke en bakeskrape eller en kniv til å dele deigen i rundstykker.
>> Lyst å prøve deg på eltefri bakst? Våre oppskrifter på grytebrød, grovt grytebrød og eltefrie rundstykker er fine å begynne med.