Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 12-20 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10
Hvor lang tid tar det? 12-20 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10

Eltefrie rundstykker av brødrester

Brød kan resirkuleres! I denne oppskriften på eltefrie rundstykker bruker du tørre brødrester som en av ingrediensene. Perfekt for å redusere matsvinn.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover. Smuler av ulike brødrester vil kreve litt ulik mengde vann. Her må man prøve seg litt frem.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer.
    Brødsmuler av tørt brød: Skjær brødskivene i mindre biter og ha dem i en kjøkkenmaskin. Kjør til brødet er som fint brødrasp. Brødsmulene kan brukes med det samme eller puttes i fryseren for senere bruk.

     

  • Dag 2: Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen over på melet. Deigen er litt klissete, så dryss også mel over deigen.
  • Bruk en bakeskrape eller en liten kniv og kutt deigen i passe store emner.
  • Løft emnene forsiktig og sett dem med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille, og stek dem på 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Er du opptatt av å redusere matsvinnet, anbefaler vi å sjekke ut flere av våre beste tips for å redusere matsvinn av brød

 

>> Er du tvert i mot av dem som aldri har brødrester liggende? Da anbefaler vi våre klassiske grove eltefrie rundstykker – uten brødrester. 

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
15 stemmer