Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 14 - 24 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 14 - 24 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker

Fine eltefrie rundstykker

Deigen til fine, eltefrie rundstykker kan røres sammen kvelden i forveien på 1-2-3. Voilà – saftige rundstykker med perfekt skorpe til frokosten!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bruk en sleiv og bland det tørre sammen i en bolle. Hell i vann og rør deigen raskt sammen. Deigen til fine, eltefrie rundstykker skal være fast, men fortsatt litt klissete.
    Deigens hevetid påvirkes mer av temperaturen i rommet enn av temperaturen på vannet som blandes inn – men hvis det er veldig kaldt kan hevingen ta litt lengre tid. Du kan bruke vann fra springen.
  • Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie og hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.
  • Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen over på melet. Deigen er litt klissete. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten.
  • Når du har brettet hele deigen, se til at det er litt mel på benken og snu deigen med brettesiden ned.
  • Bruk en bakeskrape eller en liten kniv til å kutte deigen i passe store emner. 
  • Sett emnene med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Sett rundstykkene inn i kald ovn på nederste rille. Stek dem på 200 °C i ca. 30 minutter og avkjøl på rist.

>> For hverdagsfrokostene anbefaler vi grove eltefrie rundstykker eller grovt eltefritt grytebrød

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
129 stemmer