Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Rundstykker i mange varianter

Rundstykker er anvendelige bakverk. De passer både til frokost og som tilbehør til middag, til hverdag og til fest.

Rundstykker er dessuten et bakverk alle kan mestre og liker å bake, både nybegynnere og viderekomne. De er forholdsvis raske å lage, steker som regel ferdig i løpet av et kvarter, kan fryses ned og tiner fort på benken.

Torunn Nordbø

Torunn Nordbø er opphavskvinnen bak tre av våre svært populære rundstykkeoppskrifter.

 

Grove rundstykker

 

Til hverdags har vi gjerne den litt grovere varianten av rundstykker på bordet. Blant våre aller mest populære oppskrifter finner vi Torunns grove rundstykker, som bakes med grov sammalt hvete.

 

Rundstykkene finnes også i en annen variant, Torunns grove rundstykker med bygg og havre. Anbefales varmt for de som har lyst til å spise mer av den sunne havren og bygg.   

 

Og som ikke det var nok: Oppskriften på Torunns rundstykker finnes også som tangzhong rundstykker. Det er en bakemetode som gir ekstra saftige og holdbare rundstykker. Prøv den gjerne ut!

 

Raske rundstykker

 

Det er ikke alltid man har tid til å vente på at rundstykkedeigen skal eltes og heves, særlig ikke om man har lyst på rundstykker til frokost. Da har vi et supertips: Lag eltefrie rundstykker!

 

Riktig nok skal deigen heve mye lenger enn vanlige rundstykker, men den kan røres sammen kvelden i forveien slik at den er klar til utbaking neste morgen. Da blir det raskt nystekte rundstykker til frokost!

 

Eltefri bakst er enkel å få til, sjekk gjerne ut våre tips i denne artikkelen om hvordan man baker eltefritt trinn for trinn

 

Rundstykker med havregryn

 

Mange har fått opp øynene for de helsemessige fordelene havren har. Derfor ser vi mange søker etter rundstykker med havregryn i oppskriftsdatabasen vår. Havrerundstykkene blir bakt av mange, i tillegg har vi også våre eplerundstykker som inneholder havregryn, revet eple og kardemomme. 

 

havrerundstykker

Delikate havrerundstykker passer perfekt til helgebrunsj.

 

Surdeigsrundstykker

 

Å bake med surdeig gir en ekstra god smak og tekstur på rundstykkene. Har du lyst til å prøve deg for første gang, anbefaler vi å lese gjennom vår samleartikkel om surdeig for gode råd og tips. Deretter kan du slå deg løs med rustikke surdeigsrundstykker eller surdeigsbrikser

 

God bakst!

Rundstykker - Flere oppskrifter

Myslirundstykker med blåbær

Myslirundstykker med blåbær passer fint i matpakken eller som turmat. Smaker skikkelig saftig og godt nystekte med litt smør eller ost.
Middels
Middels
Halvgrovt

Eltefritt trinn for trinn

Eltefritt trinn for trinn med bilder er en enkel oppskrift på eltefrie brød, rundstykker og bagetter. Deigen røres bare sammen, uten å kna eller elte, og hever over natten i 12-20 timer.
Middels
Middels

Havrerundstykker

Havrerundstykker med havregryn og hvetemel er raske å lage, og smaker kjempegodt med pålegg til søndagsfrokosten.
rask
Middels
Fint

Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker med gulrot, grov hvete, hvetekli, kardemomme og solsikkekjerner er sunne og gode, og passer fint i matpakken eller som turmat.
rask
Middels
Grovt

Hasselnøttrundstykker

Hasselnøttrundstykker er laget av fint hvetemel, ristede og hakkede hasselnøtter, og smaker som saftig loff med nøttesmak. De smaker godt med ost til, eller til en varm suppe.
Middels
Middels
Fint

Hjerterundstykker

Hjerterundstykker er lette å få til, og skaper god stemning. Med fullkornshvetemel er de halvgrove, og deigen kjevles, og hjerter stikkes ut med form.
Middels
Middels
Halvgrovt

Hveterundstykker med hatt

Hveterundstykker med hatt lages av fin loffdeig strødd med litt rugmel på toppen. Spis dem ferske og delikate som tilbehør til middag eller deilig lunsj.
Middels
Middels
Fint

Loffrundstykker

Loffrundstykker er luftige og enkle å lage av fint hvetemel, vann, salt og gjær. De smaker aller best nybakte med pålegg, eller som tilbehør til middag.
Middels
Middels
Fint

Myslirundstykke med brunost

Myslirundstykke med brunost er en deilig og rask blings som passer utmerket som turmat, der det enkleste ofte er det beste.
rask
enkelt

Durumrundstykker

Durumrundstykker av hvetemel, durumhvete og fin sammalt rug er smakfulle og dekorative rundstykker som både barn og voksne vil glede seg over til lunsj.
Middels
Middels
Fint

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker er lekre til helgefrokost og lages enkelt med heving over natten. Deigen er grov, og røres bare sammen, uten å kna eller elte.
lang
Middels
Grovt

Eltefrie rundstykker av brødrester

Brød kan resirkuleres! I denne oppskriften på eltefrie rundstykker bruker du tørre brødrester som en av ingrediensene. Perfekt for å redusere matsvinn.
lang
Middels