Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 15–23 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 bagetter
Hvor lang tid tar det? 15–23 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 bagetter

Eltefrie bagetter

Eltefrie bagetter er lekre og luftige og lages enkelt med tiden til hjelp og heving over natten. Deigen røres sammen, uten å kna eller elte. Frø gir en ekstra struktur og god smak.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover. 
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer. 
  • Dag 2: Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, og strø godt med mel på det. Tøm deigen ut på bakepapiret. Strekk deigen ut, og brett den inn mot midten et par ganger. Legg deigen med skjøten ned på et bakepapir. 
  • Dekk over deigen med et klede eller en stor bakebolle, og la den etterheve i ca. 2 timer. 
  • En halvtime før du skal steke bagettene, setter du ovnen på 250 °C. Sett samtidig inn en stekeplate så den blir varmet opp.
  • Bruk en deigskrape eller en skarp kniv til å dele deigen i to avlange emner. Pensle emnene med vann og dryss over frøene. Form emnene til lange bagetter ved å dra eller tvinne dem, og legg forsiktig over på et bakepapir.
  • Ta ut den varme stekeplaten og dra bakepapiret med bagettene forsiktig over på den. Sett stekeplaten med brødene nederst i ovnen, og etter 5 minutter senker du temperaturen til 210 °C. Stek videre i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

>> Glad i eltefri bakst? Da anbefaler vi også våre eltefrie rundstykker, grytebrød og grovt grytebrød til søndagsfrokosten. 

 

>> Prøv også våre rustikke grove bagetter – fulle av grovt mel for god smak.  

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
2 stemmer