Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 14 - 24 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 14 - 24 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Eltefritt grytebrød

Eltefritt grytebrød med fint mel krever lite jobb og dufter godt til helgefrokosten – det kan vi like!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bruk en sleiv og bland det tørre sammen i en bolle. Hell i vann og rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete.

  • Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie. Hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.

  • Dryss godt med mel på et ark bakepapir og hvelv deigen over på arket. Deigen skal være litt klissete. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten. Gjenta bretteprosessen et par ganger og strø eventuelt på litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast til papiret.

  • Snu deigen og legg den med brettesiden ned på bakepapirarket. Sørg for å ha godt med mel på arket slik at brødet ikke setter seg fast under etterhevingen. Snu bakebollen over deigen, og la brødet etterheve i 1 ½ time.

  • Når brødet har stått på kjøkkenbenken i 1 ½ time, sett inn en støpejerns gryte med lokk i stekeovnen og skru ovnen på 250 °C. La gryten stå i stekeovnen i 30 minutter slik at den blir god og varm.

    Oppskriften på eltefritt grytebrød passer fint til en gryte på 24 cm i diameter. Gryten du bruker bør tåle 250 °C og ha lokk.
  • Ta den varme formen ut av stekeovnen. Strø litt mel i bunnen av gryten. Løft opp deigen ved hjelp av bakepapiret og hvelv den over i gryta. Ha på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Stek brødet i 30 minutter på nederste rille.

  • Ta av lokket på gryten, skru stekeovnen på 200 °C, og stek videre i 10 – 15 minutter til brødet har fått en fin gyllen farge og en sprø stekeskorpe. Vend brødet ut av gryten og avkjøl på rist.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
89 stemmer