Havregrøt
Ingredienser
Velger du havregrøt til frokost, gjør du et godt valg. Havre er nemlig et kornslag vi godt kan spise mer av, ettersom det både har helsemessige gevinster, er miljøvennlig og billig. Og dessuten smaker det jo godt! Havregrøt har en nøtteaktig smak som mange liker, og som derfor er populær hos både små og store.
>> Se også våre syv gode grunner til å spise mer havre.
En annen ting som er bra med havregrøt, er at den kan varieres i det uendelige. I oppskriften nedenfor har vi brukt eple og kanel som smakstilsetning, men mulighetene er mange flere. Har du for eksempel prøvd havregrøt med plommer, eller havregrøt med pære og ingefær?
Har du lyst på en litt annen konsistens på grøten kan du også prøve å lage havregrøt av steel cut havre, som gir mer tyggemotstand.
Slik gjør du
-
Bland havregryn og melk i en gryte og kok opp mens du rører.
Bytt gjerne ut melk med vann om du vil ha en havregrøt uten melk. -
Senk varmen og la havregrøten småkoke i ca. 5 minutter, eller til den er passe tykk.
-
Smak eventuelt til med salt.
-
Server havregrøten med epleskiver og kanel, eller med frisk frukt, nøtter eller syltetøy.