Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Grainfood is brainfood

Vi oppfordrer med dette lærere i mat og helse-faget til å la elevene delta i årets viktigste skolekonkurranse, Grainfood is Brainfood. Vinnerlaget vil få flotte premier og to finaledager i Bergen med mye spennende på programmet.
Skriv ut

Matlagingskunnskaper og et sunt kosthold er to sider av samme sak. Gode kostholdsvaner blir lagt tidlig, og uten gode kunnskaper om mat er det umulig å kunne spise godt og sunt. Grainfood is Brainfood handler om å la barn og ungdom selv ta ansvar for å skaffe kunnskap om et godt og sunt kosthold, gjennom at de selv får være med på å lage oppskrifter og ferdige produkter. 

 

Konkurransen går ganske enkelt ut på å lage den beste kornbaserte oppskriften som kan spises som ettermiddagsmat, lunsjmat eller snackmat. Oppskriften må være grov eller ekstra grov på Brødskalaen ha minst mulig salt, fett og sukker. Samtidig skal det selvsagt smake godt!

 

Klikk her for mer informasjon om konkurransen

 

Frist for innsending av bidrag er fredag 29. april 2016.

 

Årets finale vil gå av stabelen i Bergen 15. – 16. juni.

Skolemateriell

Undervisningsmateriell med fokus på matpakken og skoleopplegg beregnet for mellomtrinnet ligger fortsatt på gammel nettside. Klikk her for å komme til lærersiden på bokmål og nynorsk.

 

Klikk her for å komme til QUIZ.

 

Sist oppdatert: 23.01.16