Aïoli
Aïoli smaker himmelsk til grillmat og som dip til nybakt focaccia, grovbrød eller loff. Den lages enkelt ved å blande majones med finhakket hvitløk.
Ingredienser
1 båt hvitløk
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
2 ts hvitvinseddik
3 dl nøytral olje (for eksempel rapsolje)
½ dl vann
½ dl olivenolje
Salt og pepper etter smak
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bruk romtempererte ingredienser. Finhakk hvitløk og visp egg, sennep, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndvisper.
- Spe inn 2 dl olje i en tynn stråle samtidig som maskinen går.
- Tilsett litt kaldt vann og kjør til blandingen blir lys og luftig. Spe med resten av oljen og juster med litt vann dersom den blir for tykk. Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitvinseddik.