Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 hvitløksknuter
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 hvitløksknuter

Hvitløksknuter

Hvitløksknuter er deilige rundstykker eller snurrer med fullkornshvetemel og hvitløk. De passer fint som tilbehør til middag for alle som elsker hvitløksbrød.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter.
 • Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen. 
 • Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
 • Pisk sammen ingredienser til hvitløks- og persillesmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett til siden.
 • Ta deigen ut på lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Kjevle begge emnene ut til 1 cm tykke rektangelformede leiver. Smør 1/3 av smøret på hver leiv. Spar 1/3 av hvitløksssmøret til senere.
 • Brett leiven fra toppen mot midten, og fra bunnen mot midten. Nå skal deigen ligge i tre lag. Skjær 2 cm tykke strimler langs kortsiden av deigen.
 • Løft opp en deigstrimmel av gangen og hold den fast i ene enden. Tvinn to ganger rundt fingrene, og avslutt ved å putte den andre enden på undersiden. Gjenta til du har laget alle knutene.
 • Plasser knutene på en stekeplate med bakepapir og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
 • Pensle knutene lett med vann og stek midt i ovnen på 225 °C i 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. 
 • Fordel resten av hvitløkssmøret på toppen av de ferdigstekte hvitløksknutene og sett stekebrettet inn i ovnen igjen til smøret har smeltet. Serveres varme. 
  Tips 1: Hvis du har flere brett med hvitløksnuter som skal stekes samtidig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjonen på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til de får en fin gyllen farge.
  Tips 2: Hvis du ikke skal servere dem med det samme, kan de avkjøles på rist. Sett knutene inn i ovnen igjen med litt hvitløkssmør på toppen noen få minutter før servering.

Utviklet i samarbeid med MatPrat.  

 

> Samleside: Tilbehør til grillmat

 

>> Som tilbehør til middag anbefaler vi også våre grove pestosnurrer med soltørkede tomater og ost.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
24 stemmer