Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 grillspyd
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 grillspyd

Grillspyd med kjøttboller

Grillspyd med ferdige kjøttboller er en variant av pinnebrød som smaker veldig godt og er raskt grillet. Server gjerne med deilig kesamdipp.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen, men hold igjen 1 dl vann til senere i elteprosessen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du resten av vannet. Elt til deigen er glatt, smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
  • Del deigen i 16 like store emner og trill dem til runde kuler. La hvile i 20–30 minutter under et klede. 
  • Fordel kjøttboller på spyd med godt mellomrom mellom. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt grillspydet mellom kjøttbollene. Pensle med olje og dryss over urter.
  • Grill spydene på indirekte varme til de er gylne og gjennomstekte. Snu flere ganger underveis. Server med kesamdipp.
    Tips! Har du dårlig tid kan du skjære ferdig pizzadeig i strimler og bruke det istedenfor.

>> Samleside: Tilbehør til grillmat

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer