Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

En smak av utlandet – på ditt lokale bakeri

Du trenger ikke reise langt for å få en smak av utlandet i sommer: Feriefølelsen får du på ditt lokale bakeri.
Skriv ut

Nybakte engelske scones, sprø italienske biscotti og fristende, franske croissanter – for mange er den deilige feriematen sommerens høydepunkt.

Heldigvis kan du få en smak av utlandet – på ditt lokale bakeri! Enten du tilbringer sommeren i Arendal eller Lofoten, så bugner din lokale baker over av deilige fristelser.

 

Og det beste? Du kan dele opplevelsen med dine favorittmennesker!

 

Ta med bestefar på bakeri for å mimre om barndommens ferieturer eller snik deg unna for en fransk romantisk lunsj – det skal ikke så mye til for å lage litt ekstra feriefølelse i Norge.

 

Vi har satt sammen noen menyer som viser deg hvordan en tur til bakeren enkelt gjenskaper smaken av utlandet på norsk jord.

 

En smak av utlandet: Amerika

En snak av utlandet: Den amerikanske feriefølelsen får du med en godt smurt bagel, en luftig cupcake og et glass med iskald Cola.

Howdy! Den amerikanske feriefølelsen får du for eksempel med en godt smurt bagel, en luftig cupcake og et glass med iskald Cola. Cookies eller sandwicher er også amerikanske spesialiteter du får på de fleste bakerier.

 

Amerika er kjent for sin gjestfrihet, så kanskje du kan ta med noen du vil bli bedre kjent med?

 

En smak av utlandet: England

En smak av utlandet: En stor kopp engelsk te sammens med en saftig sandwich smurt med godt pålegg. En myk gulrotkake er den perfekte avsluttningen.

Drømmer du om engelske slott og pent porselen? Vi anbefaler en kopp te sammen med en saftig sandwich smurt med godt pålegg. En myk gulrotkake eller nybakte scones er den perfekte avslutningen.

 

En smak av utlandet: Frankrike

En fransk smak av utlandet: Luftig croissant, kremete napoleonskake, silkemyk cafe au lait

Oh-la-la! En luftig croissant, kremete napoleonskake, silkemyk cafe au lait – det finnes knapt noe bedre. Mange norske bakerier er inspirert av de fantastiske franske konditorene, så her finner du garantert noe som skaper følelsen av å sitte på en café i Frankrike.

 

En smak av utlandet: Sverige

Svensk fika: påsmurte skiver, en søt kanelbolle og svart kaffe.Søta bror, vi elsker deg og din svenske fika. Vri litt på ordet fika, så har du nesten kaffi. Det skal ikke så mye til: En kopp kaffe, noe å bite i – og godt selskap. Smaken av Sverige skapes med påsmurte skiver, en søt kanelbolle og svart kaffe. Er du ekstra heldig, bor du kanskje i nærheten av et bakeri som tilbyr den svenske spesialiteten kardemommeboller?

 

En smak av utlandet: Italia

Lun focaccia, sprø biscotti og en sterk espresso – vi kan allerede føle den varme familiestemningen fra Italia

Mamma mia – vi elsker Italia! Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender, men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer. Lun focaccia, sprø biscotti og en sterk espresso – vi kan allerede føle den varme familiestemningen.

 

En smak av utlandet: Danmark

En smak av utlandet: Bakerens fyldige rugbrødsmørbrød, sprø wienerbrød og friske hylleblomstsaft gir oss vann i munnen. Det er ikke rart at Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland.

Det er sannelig dejlig å være norsk i Norge også, særlig når man kan nyte Danmarks høye smørrebrød og andre fristelser. Her har vi valgt oss et fyldig rugbrødsmørbrød, et sprøtt wienerbrød og frisk hylleblomstsaft. Det er ikke rart at Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland!

 

Vil du lese mer?

>> Slik skaper du smak av utlandet – i eget hjem.

>> Klikk her for å se vår samleside for sommermat for lyse sommerdager