Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Sommermat for lyse sommerdager

Piknik, grilling og kakekos. Sommermat er kanskje noe av det aller beste med den lyse tiden. Her er matrettene som er perfekt i varmen.

Sommeren i Norge er kanskje ikke så lang, men jammen er det herlig når den endelig er her! Da gjelder det å nyte hvert sekund av sol, lys og varme – og sommermaten, den fikser vi!

 

Piknik for enhver smak

Piknik er perfekt sommermat Sola skinner, gresset er grønt og temperaturen stiger i takt med humøret. Det er på tide å komme seg ut og nyte maten i det fri! Da er piknik et godt alternativ. Enten du ønsker å nyte maten i romantiske omgivelser med din utkårede, eller skal varte opp for hele familien, finnes det gode menyer og retter tilpasset ditt behov. Vi anbefaler gjerne også piknik med fransk vri hvis du vil ha en smak av utlandet.  

 

Sommermat = grillmat

Sommermat = grillmat

 

Sommer er også grilltid. Grillmaten er enkel å lykkes med og like populær blant store som små. «Alt» kan grilles, og det er bare fantasien og smaksløkene som setter grenser. Glem ikke det viktige tilbehøret som kan løfte måltidet fra godt til supert!

 

>> Stor samleside: Tilbehør til grillmat

 

Grilling skal være gøy, og ofte kan maten tilberedes raskt og enkelt. Samtidig er det noen tips som er verdt å merke seg for å gjøre måltidet enda bedre. Det er ikke mye som skal til for å forvandler et vanlig grillmåltid om til en festmiddag.

 

Kakekos

Finalister i bløtkakekonkurransen; kake med kirsesebær og mascarpone, bær og marengs, karamell og nøtter, rabarbra og marengs og rullekake med sjokolade og rips

 

Hagefest, nabofest, bursdagsfest eller kanskje bryllupsfest? Sommeren er en sosial tid, med mange grunner til å feire. Og har du ikke noe spesielt å markere, kan du jo bare feire at det er sommer?

 

Gode kaker hører med på festbordet, og husk at enkelte kaker gjør seg bedre i sommervarmen enn andre. Har du lyst til å prøve deg på litt sunnere festkaker i sommer kan vi anbefale noen alternativer til årets sommerfest.

 

Tradisjonsbakst

Takkebakst

Enkelte dager skiller seg ut og fortjener ekstra oppmerksomhet. Dager som har lange tradisjoner og er blitt markert i generasjoner. Sankthansaften og Olsok er to av disse, med spennende historie og innhold. Ikke overraskende har maten en viktig rolle. Potetlefser, sveler og lomper er takkebakst som gjør seg godt som sommermat.

 

Nybakte reisetips

Skal du reise bort i sommer – langt unna ditt daglige brød? Da er det kanskje på tide å prøve ut noen nye! Vårt langstrakte land har mange spennende bakerier og baketradisjoner.

 

Hva med en engelsk afternoon tea i egen hage?

 

Og selv om det ikke blir noen utenlandstur i ferien, kan du likevel få en smak av eksotiske kjøkken. Vi har samlet oppskrifter fra 6 typiske ferieland slik at du kan bake ferieopplevelsen hjemme. Billig, enkelt og garantert godt.

 

God sommer!

Sommermat - Flere oppskrifter og artikler

Moderne bløtkake

Her er en bløtkake med friske bær som har et litt mer moderne utseende - men med den klassiske bløtkakesmaken.
Middels
enkelt

Arme riddere på grillen

Arme riddere på grillen er perfekt kos om sommeren. Kombinert med kremost, blåbær og honning blir det en superrask og kjempegod grilldessert. 
rask
enkelt

Brownie på grillen

Brownie på grillen er ekte seige brownies med mørk kakao og vanilje du griller på 20 minutter. En supergod kake som passer til dessert, gjerne servert jordbær og melisdryss på toppen.
rask
Middels

Brødpinner med spekeskinke

Brødpinner med spekeskinke er supergode snurrer som er raske å tilberede på grillen. Server med en god dipp som smårett i sommer.
Middels
Middels

Bruschetta med grillet paprika og parmesan

Bruschetta med grillet paprika og parmesan er en perfekt start på grillmåltidet. Stek baguetteskiver på grillen, ha over grillet paprika, parmesan og litt god olivenolje.
Middels
Middels

Cones med iskrem og bær

Cones med iskrem og bær er kremmerhus av søt gjærbakst som smaker deilig nybakte og er barnas favoritt i bursdag.
Middels
Middels

Bruschetta med spekeskinke

Bruschetta med spekeskinke, hvitløk og aÏoli toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett eller smårett på grillen.
rask
enkelt

Bruschetta med tapenade

Bruschetta med tapenade, hvitløk og basilikum toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett med landbrød på grillen.
rask
enkelt

Cones med reker

Cones med reker er deilige kremmerhus bakt av loff med sesamfrø fylt med pillede reker. Fyll gjerne med grillet fisk, roastbiff eller grillet paprika.
rask
Middels

Grillspyd med kjøttboller

Grillspyd med ferdige kjøttboller er en variant av pinnebrød som smaker veldig godt og er raskt grillet. Server gjerne med deilig kesamdipp.
Middels
Middels
Fint

Cones med søtt fyll

Cones med søtt fyll er kremmerhus av søt gjærbakst fylt med grillet ananas, krem og bringebær og er en perfekt avslutning på grillmåltidet. 
Middels
Middels

Frisk salat

Frisk salat passer til pai og annen sommermat. Denne er med grønn salat, friske urter, vårløk og valnøtter. En lett dressing av eddik, olje, salt og pepper helles over.
rask
enkelt