Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Dagen-derpå-grøt

Dagen-derpå-grøt er både salt og søt, en smakskombinasjon som aldri slår feil. Kokt på havre, rug, dadler og øl. Toppet med bacon og valnøtter. Dagen-derpå er reddet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Hvis du husker, ha gryn i en kjele med vann over natten.
  • Legg bacon på bakepapirkledd stekeplate i stekeovn på 200 °C. La det stå til halvstekt.
  • Bland sukker og valnøtter i en blender til det er bare små smuler.
  • Ta ut bacon og strø på nøtteblandingen. Sett tilbake i stekeovnen, bacon er ferdig når det er sprøtt og gyllent. Total steketid er omtrent 10 minutter. 
  • Kok opp gryn og dadler sammen med øl og vann. La grøten putre i ca. 5 minutter. Smak til med salt
  • Server grøten med skiver av sprøtt bacon med valnøttknekk. Denne gjør garantert dagen-derpå bedre. 

Likte du dagen-derpå-grøt, vil du nok like sjokoladegrøt også! Grøt kan absolutt være kosemat. 

 

Oppskrift fra Grøt på ville veier. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer