Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1 time over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Fortånnagraut

Kokken Heidi Bjerkan står bak fortånnagraut - en mektig god grøt som består av både vassgraut og rømmegrøt toppet med godt smør, sirup, revet fenalår og puffet bygg.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Legg bygg til vassgraut og topping i vann og la stå i minst fire timer. Ta ut ca. 0,5 dl bygg til toppingen og kok skikkelig myke i en kjele med vann, i et par timer. Ha deretter byggkornene utover et bakepapirkledt stekebrett og tørk ved 65 °C til de er tørre. Resten av byggkornene kan bare stå i bløt til dagen etterpå.
  • Dag 2: Ha resten av byggen (ca. 1 dl) i en kjele med vann og en klype salt. Kok vassgrauten i ca. 15 minutter. 
  • Ha rømme og vann i en kjele og la koke opp. Pisk inn hvetemel og la det putre i omtrent 15 minutter. Fjern litt av smøret som pipler frem, men behold mesteparten. Rør underveis langs bunnen, slik at grøten ikke setter seg fast. 
  • Topping: Brun smør i en kjele. Pass på at det ikke brenner seg. Puff den tørkede byggen ved å fritere den i en stekepanne med litt vegetabilsk olje på høy varme. De vil puffe raskt, så følg med. Riv til slutt litt fenalår. 
  • Fortånnagraut serveres slik: først en øse vassgraut i skålen, deretter en øse rømmegrøt. Topp fortånnagraut med brunet smør, sirup, revet fenalår og puffet bygg. Velbekomme!

Oppskrift fra Grøt på ville veier. 

 

>> Prøv også setergrøt av bygg og spelt toppet med geitost, tyttebær, mandler og sirup.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
4 stemmer