Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Juleverksted med afternoon tea

Når du skal gjøre det enkelt og elegant på én gang: Velg afternoon tea som servering til juleverkstedet.
Skriv ut

For mange er juleverksted en fin førjulstradisjon. Å samles med gode venner rundt et bord, enten for å lage juledekorasjoner eller for å bake julekaker sammen.

 

Skal du ha juleverksted er det hyggelig å servere noe som er raskt å lage, og som kan forberedes en stund i forveien, slik at serveringen kan tilpasses aktivitetene på verkstedet.

 

Serveringen til juleverkstedet bør også kunne tåle å stå en stund, slik at man kan tilpasse tidspunktet for måltidet etter aktivitetene man skal gjøre på juleverkstedet.

 

Og løsningen? Afternoon tea!

 

Forenklingen som gjør hele forskjellen

 

Du nøler kanskje når vi kaller afternoon tea en enkel servering. Kunstferdige stettfat som bugner av sandwicher, scones med tilbehør og fargerike småkaker må da være tidkrevende?

 

Vi er ganske sikre på at ingen kommer til å reagere om du ikke følger alle reglene, men tar noen snarveier og gjør noen tilpasninger til de strenge afternoon tea-tradisjonene.

 

Sandwicher til juleverkstedet

 

En av de tre tradisjonelle elementene i afternoon tea er sandwichene. Helst skal det være loff, som man skjærer bort skorpene på etter at de er fylt, og så deler dem i trekanter.

 

Vi har laget tre forskjellige bruschetta med fenalår og blåmuggost, røkelakskrem og eggesalat. Velg din egen favoritt, avhengig av hvor mye tid du har til forberedelsene.

 

Vi gjør det enklere: Lag bruschetta og topp med noe godt. Bruschettaene lager du i forveien ved å steke tynne skiver av baguett i ovnen. Du kan også kjøpe dem ferdig.

 

Her er forslag til tre ulike toppinger:

 

  • Fenalår og blåmuggost med fikensyltetøy og en timiankvist på toppen
  • Eggesalat, med litt vårløk og et dryss pepper på toppen. Friske spinat- eller salatblader under gjør at skiven ikke blir bløt selv om den blir stående en halvtime før den blir spist.
  • Røkelakskrem med blant annet laks, snøfrisk og rømme. Pynt gjerne med litt spirer og frisk dill.

Tips til andre toppinger: juleskinke, lammerull, ribbe, gravlaks, eggerøre, rødbetehummus, grønn pesto eller tomat.

 

Scones til juleverkstedet

 

Scones er også fast del av en afternoon tea. De baker du raskt selv, men du gjør det ekstra enkelt om du svinger innom et bakeri og kjøper dem der. Som tilbehør til scones har vi brukt kremost og pyntet med ferske fiken. Appelsinskiver eller friske bær gjør samme nytten.

Scones med kremost

Scones med kremost og ferske fiken, og på toppen noen av årets julekaker. Litt konfekt og bringebær til pynt – og vips, så har du en elegant afternoon tea.

 

Du kan også servere scones med smør og syltetøy, eller pisket krem og friske bær.

 

Om du har ekstra god tid og lyst kan du selvfølgelig slå til med clotted cream og appelsincurd.

 

Småkaker til juleverkstedet

 

Helt til slutt skal det alltid være med noe smått og søtt på en oppdekning med afternoon tea. Har du allerede fått begynt på julebaksten, bruker du så klart noe av det du har laget. Føyer du til noen små konfektbiter og friske bær i tillegg, så har du en nydelig avslutning måltidet.

 

Vi har brukt tyske skiver, kokosmakroner og små pepperkaker, men alle typer småkaker til jul egner seg godt.

 

Drikke til juleverkstedet

 

Det ligger i navnet at det er te som serveres til afternoon tea. Vil du gjøre litt mer ut av kvelden, så servere noe med bobler i høye glass også.

 

Om du som trekkes mer i retning av norske juletradisjoner enn britiske overklassetradisjoner, foreslår vi å bytte ut teen med gløgg. Men da beveger du deg kanskje helt i ytterkanten av hva du kan kalle afternoon tea og komme unna med det…

 

God førjulstid og godt måltid!

 

Les også: 

>> Alt om afternoon tea

>> Inviter til afternoon tea som førjulskos

Finn mer om samme tema: