Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time over 2 dager
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? ca 6 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1 time over 2 dager
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? ca 6 porsjoner

Clotted cream

Clotted cream serveres sammen med syltetøy til scones til afternoon tea i England. Det er enkelt å lage. Du trenger bare kremfløte og god tid.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Hell kremfløten i en flat ildfast form ca 20 x 20 cm.

  • Sett formen midt i ovnen ved ca 80 °C. La den stå i ovnen i 10-12 timer.

  • Ta formen forsiktig ut av stekeovnen, slik at du ikke blander innholdet for mye. La den stå på kjøkkenbenken i 1-2 timer slik at den får romtemperatur. 
  • Dekk formen med plast, og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer til den er helt avkjølt.
  • Ta formen ut på kjøkken benken og skjær den tykke snerken forsiktig løs fra formen. Det er kremen på undersiden av snerken som kalles clotted cream. Bruk en skje til å skrape av kremen og ha den over i et glass. Du kan også blande litt av snerken i kremen om du liker en litt grovere konsistens. Den flytende væsken som er igjen i bunnen kan brukes som væske i annen bakst.
  • Clotted cream holder seg i kjøleskap i 2-3 dager.   

Server gjerne clotted cream til scones i en tradisjonell britisk afternoon tea.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
170 stemmer