Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 porsjon gir ca. 5 dl ferdig curd
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 porsjon gir ca. 5 dl ferdig curd

Appelsincurd

Appelsincurd er søtt og syrlig på én gang! Bruk den sammen med scones og kjeks, eller som ingrediens i deilige kakekremer.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha appelsinsaft, -skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til 2-2,5 dl. Tilsett saften av en halv lime. Plukk ut stjerneanisen.
  • Bland sukker og egg i en glass- eller stålbolle og hell i appelsinsaften i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
  • Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen av bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over varmen og hold temperaturen rett under kokepunktet.
  • Varm opp blandingen under konstant visping til den tykner. Dette kan ta 20 minutter eller mer.
  • Fjern bollen fra varmen og visp inn smør i terninger. Pass på at alt smøret løser seg godt opp.
  • Hell den ferdige curden på rene, tørre glass og skru på lokk. Avkjøl helt.
    Har du ikke stjerneanis, kan den erstattes av en kanelstang eller litt vanilje.

     

Appelsincurden er holdbar i inntil tre uker hvis du oppbevarer den i kjøleskapet. Server den gjerne til scones – enten grove scones, fine scones eller våre populære havrescones

 

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Matprat.

Finn mer om samme tema:

4.7 / 5
3 stemmer