Sandwicher til afternoon tea
Sandwicher til afternoon tea inkluderer fristende brødskiver med agurksalat, eggstand og røkelaks. Vi bruker både fint og grovt brød, og serverer te ved siden av.
Ingredienser
Sandwicher med agurksalat :
8 skiver fint brød
smør
½ slangeagurk
nykvernet sort pepper
grovt havsalt (Maldon)
Sandwicher med egg royal :
1 ½ dl melk
3 egg
½ ts salt
8 skiver grovt brød
smør
Sandwicher med røkelaks:
8 skiver brød
16 skiver røkelaks
kremost med purreløk
frisk gressløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Alle disse tre sandwichene er klassiske oppskrifter til en ekte britisk afternoon tea.
Slik gjør du
- Sandwicher med agurksalat: Skjær brødet i tynne skiver og smør med godt smør.
- Skrell agurken, og skjær den opp i tynne skiver. Fordel agurkskiver på halvparten av brødskivene.
- Dryss på salt og nykvernet pepper. Legg de andre brødskivene oppå. Trykk skivene lett sammen og del dem i to fra hjørne til hjørne (diagonalt).
- Sandwicher med egg royal: Eggestand: Kok opp og avkjøl melken. Visp eggene lett sammen, visp eggene og saltet inn i melken.
- Hell røren over i en smurt form og plasser formen i en langpanne. Sett den inn på nederste rille i ovnen, og hell kokende vann i langpannen til det når halvveis opp på kanten av formen.
- Stek på 175 °C i cirka 30 minutter, eller til eggstanden har stivnet. Avkjøl og hvelv ut av formen.
- Skjær brødet i tynne skiver og smør med godt smør.
- Skjær eggstanden i fire biter og legg dem på halvparten av brødskivene. Legg på de andre brødskivene. Trykk lett sammen og del dem i to fra hjørne til hjørne (diagonalt)
- Sandwicher med røkelaks: Skjær grovt brød i tynne skiver og smør med kremost.
- Legg skiver av røkelaks på halvparten av skivene og dryss over hakket gressløk.
- Legg på de andre skivene. Trykk lett sammen og del dem i to fra hjørne til hjørne (diagonalt).
Kake til afternoon tea? Vi foreslår appelsinkake med marsipan eller krydderkake med sirup og ingefær.