Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kakebordet til jul

Dropp alle småkakene i år, og slå til med en lekker festkake i stedet. Vi lover at én av disse kakene vil lyse opp kakebordet til jul.
Skriv ut

Det er kanskje å be om bråk å ikke bake tradisjonelle småkaker til jul. Men om du hører til en av de familiene som aldri klarer å spise opp julekakene? Eller kanskje du innerst inne ikke synes de tradisjonelle julekakene smaker så godt? Da er en flott festkake med julesmaker som multe, pepperkake, sjokolade eller appelsin et godt alternativ. Uansett er det jo gøy å prøve noe nytt, kanskje det blir en ny tradisjon. Gjestene blir garantert imponert om du disker opp med en av kakene nedenfor.

 

Her er 7 lekre festkaker til julefeiringen:

 

1. Multekake signert Sverre Sæthreoppskrift på Multekake til julaftenEn storslagen festkake med delikat mandelbunn, florlett ostekrem, marengs og bærgelé på toppen. Kaken kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises.

 

>> Se fremgangsmåten for multekake her.

 

2. Pepperkakekake for både små og storeoppskrift på Pepperkakekake

Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.

 

>> Lag pepperkakekake.

 

3. Lekker sjokoladekakeoppskrift på Sjokoladehjerte

Dette en frisk og deilig sjokoladekake med god smak av peppermynte. Festkaken har deilig sjokoladeganache som du gjerne kan lage dagen før.

 

>> Oppskrift på sjokoladehjerte-kake til jul.

 

4. Tradisjonell kransekake

Kransekake til jul

Med mandler, melis, eggehviter og kransekakeringer lager du denne kaken selv i år. Kransekake kan pyntes med mye mer enn vanlig hvit melisglasur, tilsett konditorfarge, bruk smeltet sjokolade, ha på strø eller nøtter – bruk fantasien og du får en herlig, unik kranskekake til jul.

 

>> Sett din vri på kransekaken i år.

 

5. Flott bløtkake med multekrem

Bløtkake med multekrem

Multer er en typisk julesmak så en bløtkake med friskt multesyltetøy og kremfløte er lett en vinner på kakebordet eller som dessert istedenfor multekremen til julemiddagen.

 

>> Slik baker du bløtkake med multekrem.

 

6. Julepyntet marsipankake

Julepyntet marsipankake

Hvorfor ikke lage favoritten marsipankake til jul? Med festlig julepynt blir dette en herlig bløtkake til julefesten med deilig fyll av bringebær.

 

>> Sjekk ut fremgangsmåten for julepyntet marsipankake. 

 

7.  Populær nakenkake med mascarponekrem

 

oppskrift på Nakenkake med mascarponekrem

Denne kaken er en av våre mest populære festkaker, den er både et blikkfang og en smaksopplevelse. Nakenkake med mascarponekrem er en lekker bløtkake med flere lag av mandelbunn, pisket krem og smeltet sjokolade på toppen.

 

>> Oppskriften på nakenkake med mascarponekrem finner du her.

Les eller skriv kommentarer