Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

10 festkaker til julefeiringen

Dropp alle småkakene i år, og slå til med en lekker festkake i stedet. Vi lover at disse kakene vil lyse opp kakebordet til jul.
Skriv ut

Det er kanskje å be om bråk å ikke bake tradisjonelle småkaker til jul. Men om du hører til en av de familiene som aldri klarer å spise opp julekakene? Eller kanskje du innerst inne ikke synes de tradisjonelle julekakene smaker så godt? Da er en flott festkake med julesmaker som multe, pepperkake, sjokolade eller appelsin et godt alternativ.

 

Uansett er det jo gøy å prøve noe nytt, kanskje det blir en ny tradisjon. Gjestene blir garantert imponert om du disker opp med en av kakene nedenfor.

 

Her er 10 lekre festkaker til julefeiringen:

 

1. Bubble cake med peppernøtter

Bubble cake

Inni: En myk og deilig kakebunn med julekrydder, og med hvit sjokolademousse mellom lagene. Utenpå: Knasende sprø peppernøtter og en myk krem av hvit sjokolade. Kombinasjonen er en fest både for øyet og for ganen!

 

>> Her er oppskriften på bubble cake med peppernøtter

 

2. Juletre av kokosmakroner

Kokosmakrontårn

Dette er strengt tatt ikke en «ordentlig» kake – men en imponerende måte å servere kokosmakroner på. Inni er det et kremmerhus av papp, som du dekker med smørkrem som kokosmakronene festes i. 

 

>> Se hvordan du lager juletre av kokosmakroner her 

 

3. Julepyntet red velvet cake

En amerikansk klassiker som gir wow-effekt når du skjærer et stykke og den røde bunnen kommer til syne. Med pynt av rosa sjokoladekuler, frosne rips og timiankvister er den julete så det holder!

 

>> Her er oppskriften på red velvet cake med julepynt   

 

 

4. Multekake signert Sverre Sæthre

En storslagen festkake med delikat mandelbunn, florlett ostekrem, marengs og bærgelé på toppen. Kaken kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises.

 

>> Se fremgangsmåten for multekake her.

 

5. Pepperkakekake for både små og storeoppskrift på Pepperkakekake

Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.

 

>> Lag pepperkakekake.

 

6. Lekker sjokoladekakeoppskrift på Sjokoladehjerte

Dette en frisk og deilig sjokoladekake med god smak av peppermynte. Festkaken har deilig sjokoladeganache som du gjerne kan lage dagen før.

 

>> Oppskrift på sjokoladehjerte-kake til jul.

 

7. Tradisjonell kransekake

Kransekake til jul

Med mandler, melis, eggehviter og kransekakeringer lager du denne kaken selv i år. Kransekake kan pyntes med mye mer enn vanlig hvit melisglasur, tilsett konditorfarge, bruk smeltet sjokolade, ha på strø eller nøtter – bruk fantasien og du får en herlig, unik kranskekake til jul.

 

>> Sett din vri på kransekaken i år.

 

8. Flott bløtkake med multekrem

Multer er en typisk julesmak så en bløtkake med friskt multesyltetøy og kremfløte er lett en vinner på kakebordet eller som dessert istedenfor multekremen til julemiddagen.

 

>> Slik baker du bløtkake med multekrem.

 

9. Julepyntet marsipankake

Julepyntet marsipankake

Hvorfor ikke lage favoritten marsipankake til jul? Med festlig julepynt blir dette en herlig bløtkake til julefesten med deilig fyll av bringebær.

 

>> Sjekk ut fremgangsmåten for julepyntet marsipankake. 

 

10. Populær nakenkake med mascarponekrem

oppskrift på Nakenkake med mascarponekrem

Denne kaken er en av våre mest populære festkaker, den er både et blikkfang og en smaksopplevelse. Nakenkake med mascarponekrem er en lekker bløtkake med flere lag av mandelbunn, pisket krem og smeltet sjokolade på toppen.

 

>> Oppskriften på nakenkake med mascarponekrem finner du her.