Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 pepperkake-kake
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 pepperkake-kake

Pepperkakekake

Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Nøttebunn: Pisk egg og sukker til lett eggedosis samtidig som du smelter smøret. Vend inn hvetemel, bakepulver og nøtter i eggedosisen. Ha til slutt i smøret og bland sammen til en glatt røre.
  • Hell røren over i en smurt 25 cm springform og stek nøttebunnen midt i ovnen på 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
  •  Fyll: Kok sukker og vann til litt tykk sirup (ca. 120°). Pisk eggene luftig og tilsett sukkerlaken mens maskinen går. Fortsett til blandingen er kald, og rør inn romtemperert smør. Tilsett revet sitronskall eller en annen ønsket smak.
    Tips: Du kan også smaksette smørkremen med frøene fra 1 vaniljestang, 3 ss kruttsterk kaffe, 50 g smeltet sjokolade, grand marnier eller cognac.
  • Montering: Del nøttebunnen i to og ha smørkrem i midten. Smør resten av smørkremen rundt kaken.
  • Pynt: Plasser pepperkakefigurer rundt kanten og pepperkaketrær på toppen av kaken. 

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
26 stemmer