Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt

Juletre av kokosmakroner

Et juletre av kokosmakroner er en dekorativ måte å servere julekakene på. Pynt med pepperkakestjerner og sukkerkuler for en skikkelig festkake til julefeiringen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Lag smørkrem: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  • Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  • Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  • Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  • Lag et kremmerhus av et pappark på ca. 60 cm x 40 cm. Lag kremmerhuset ca. 15 cm i diameter og 30 cm høyt.
  • Montering: Smør sjokoladekrem på kremmerhuset og fest kokosmakronene rundt hele med resten av sjokoladekremen, til det blir et juletre av kokosmakroner.

  • Trill små (snø) baller av hvit fondant og pynt med fondantballer og små pepperkaker. Ekstra lekkert blir juletreet av kokosmakroner om du pynter med gullblad og spiselig gullspray.

Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat

Finn mer om samme tema:

4.5 / 5
8 stemmer