Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 hjertekake
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 hjertekake

Sjokoladehjerte

Sjokoladehjerte er en frisk og deilig sjokoladekake med god smak av peppermynte. Festkaken har deilig sjokoladeganache som du gjerne kan lage dagen før.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Kakebunn: Smelt smøret og bland inn kakaopulveret. Pisk egg og sukker til eggedosis, og tilsett kakaoblandingen. Sikt til slutt inn mel og bakepulver, og rør sammen. 
  • Hell røren over i en smurt langpanne på ca. 30 x 40 cm.
  • Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter, avkjøl på rist.
  • Ganache: Finhakk sjokoladen. Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. La den stå litt før du rører blandingen glatt og tilsetter peppermyntesmak.  
    Tips: lag gjerne sjokoladeganachen en dag i forveien. Oppbevares i romtemperatur.
  • Montering: Når kaken er avkjølt skjærer du ut to hjerter av langpanneformen.
  • Ha et lag med ganache på det ene kakehjertet og plasser det andre hjertet oppå. Smør et tynt lag ganache på hele kaken. 
  • Plasser kaken over en rist og varm resten av ganachen over vannbad eller i en mikrobølgeovn  til den er flytende. Hell over kaka og bruk en palettkniv til å bre sjokoladen jevnt utover slik at den renner godt ned på sidene. 
  • Sett kaken over på serveringsfat og dekorer etter eget ønske. 
Tips: dekorer kaken med sjokoladeblader og melis. Pensle smeltet sjokolade på undersiden av blader og sett i kjøleskap. Hvit sjokolade må pensles to ganger.

Prøv også sjokoladekake med lakris til festbordet.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme